View Single Post
Staro 29.05.2011., 13:36   #278
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Složio bih se s Kristijanom u svim točkama. Nisam najbolja osoba za recenziranje Della jer sam u životu imao samo 3 monitora. Mogu opisati svoj prelazak sa Samsunga 2032BW (TN)...

Ukratko - nema više TN-aca za mene.
U dugo - Dell je površinom prikaza mrvicu viši, ali kupio sam ga zbog širine (word, filmovi). Na kvalitetu prikaza neću trošiti riječi. IPS glow na crnoj podlozi je vrlo vidljiv, ali s tim se morate pomiriti (ili promjeniti wallpaper što meni ipak teško pada). Manevarske sposobnosti monitora su odlične i sve je vrlo jednostavno izvedivo. Čak i rotiranje oko vertikalne osi (lijevo-desno) nije problem kao što se piše jer postolje ima gumene nogice koje se "zalijepe" za čisti stol i teško ga je micati osim ako ga ne podignete. Ghosting nisam primjetio, igram svega par igara pa nije da me to nešto brine.

Ono što sam primjetio je izrazito malo zagrijavanje monitora. Brightness mi je na 25-35, kontrast 70 i monitor se uopće ne grije. Ako ima 25°C dajem ruku. Stari Samsung se uvijek grijao...

Citiraj:
Autor skybyte Pregled postova
Koliki treba biti kut gledanja da se vidi ljubicasta boja ?
Zanimalo bi me koliko se moze podignit cemtimetara ?
Glow se vidi čim pomakneš glavu lijevo/desno/gore/dolje za nekih 20-30°. Ne vidi se kada normalno sjediš pred monitorom i gledaš rubove jer je kut tada premali. Slabo je vidljiv na dnevnom svjetlu. Sve ovo što sam rekao vrijedi ako ti je na ekranu prikazana potpuno crna boja. Koliko meni smeta ta pojava govori i činjenica da imam potpuno crni wallpaper i ne mislim ga mjenjati.

Najniža pozicija ekrana je 5cm od stola do donjeg ruba, najviša 15cm.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 30.05.2011. u 14:54.
xlr je offline   Reply With Quote