View Single Post
Staro 28.05.2011., 20:20   #61
Deathclaw13
Premium

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Otkud ti to da gps mora biti spojen na net da bi odredio poziciju? To ti je samo za A-GPS (Assisted GPS) kojim zapravo određuje tvoju poziciju na osnovu pozicije GSM repetitora i njihove triangulacije. 'Pravi' GPS određuje poziciju putem satelita u orbiti Zemlje i debelo je precizniji od A-GPS-a (greška je svedena na nekih 0,5-1m).
da, znam, zato me i buni ko malog majmuna, to bi upravo tako trebalo funkcionirati i da, greska bi i trebala biti takva- znam, brat mi je radio magistarski rad na odredjivanju pozicijije pomocu gps-a, pa mi je rekao vec...
gps u biti odredjuje vrijeme koje je proteklo da se primi signal od satelita i na osnovu toga odredjuje poziciju, a greska treba biti minimalna

meni kad upalim gps pokazuje kompas i pokazuje mi moju poziciju u brojevima, znaci longitudu i latitudu i uz to pise da ima gresku od 100m

za navigaciju kontam da mu treba net, da bi on skinio kartu i prikazao mi di sam ja tocno na karti i da mi da upute di da skrenem
e,sad ja bi osim da mi gps-radi s manjom greskom od 100 shugavih metara bolan!!!
ja bi volio znati jel mogu skinuti negdje neke karte ili nesto da mogu recimo skinit kartu moskve i otic u moskvu i tamo upalit gps da mi pokaze di sam, a ne da moram ic na net u romingu
Deathclaw13 je offline   Reply With Quote