meni je ideos stigao dos brzo u subotu uvece sam narucio u utorak ujutro je stigao, nije bio ostecen niti se koristenjem raspao dosada
posto mi je prvi smartphone s androidom jos se navikavam i ucim neke stvari, kad budem procito da ga je dosta ljudi flashalo i da radi onda cu trazit upute
inace bugova nekih nisam jos primjetio, radi ok
zna se usporit pa duze ucitavat kad mu je baterija slabija - mislim da sam osjetio da vec pri nekih 20% baterije, znaci npr klikne se winamp dok svira neku pjesmu da ode u meni pa ti stisnes on 10ak sec nista ne reagira
kamera mu je bzvz ali 450kn ipak...
npr skinio barcode reader da ispitam kako cita bar codove
kamera nista ne prepoznaje, nemoze zumirat sliku i mutna mu kolko god namjesto, stavio ispred fotica lecu od pravog fotica, skonta bar kod za pol sekunde
skype mu radi ok, testirao juce, chatao 40min na skypeu
bilo je par trenutaka kad nije dostavio poruku minutu preko skype-a, e sad jel to bilo do toga sto sam setao po gradu ili cega, ne znam, ugl je radilo ok
gps me buni ko malog majmuna
za pocetak mora bit spojen na net da bi koristio gps, vidio sam sad upravo ovdje da se nesto pisalo o igo gps-u, nisam to jos ispitao, kazem, nov sam s ovim mobovima...
ugl sto sam isto juce ispitao posto sam bio u slavonskom brodu i ne snalazim se tamo reko idem se pjeske zaletit negdje u grad pa da nadjem put do kolodvora, koristio preinstaliranu aplikaciju maps i navigation, vecinu vremena je pokazivao potpuno nerealnu situaciju, da sam negdje kilometar dalje od lokacije na kojoj sam stvarno i kako sam se kretao gps je pokazivao da stojim na toj lokaciji kilometar dalje, u jednom trenutku je eto proradio i rekao stvarno gdje se nalazim - nakon sto sam pitao neku dvojicu kako da dodjem do kolodvora i kad sam dosao blizu kolodvora onda mi je pokazao di sam stvarno
kalendar sam isto skinio neki, zivcira me sto oce sve sync-ati s gmailom iskljucio sam mu da mi dodaje kontakte iz moba na gmail i obratno, a za kalendar on oce google-ov kalendar, nemos ti njemu jednostavno dodati na mobu datum i gotovo...retardirano
wifi mu radi dobro-hvata otprilike kolko i laptop s wifiem
baterija traje ok izgleda
nakon prvog punjenja sam 9.5h konstantno visio na njemu igrao se s gps-om, pustao glazbu, skidao stvari s neta, stagod sam mogao-upoznavao se s mobom, dakle trajala je 9.5h konstantnog prckanja po mobu
drugi put kad sam ga napunio eto izdrzala je baterija 26h i onda je bila na nekih 4% pa sam stavio punit
u tih 26h koristeno je ovako:
2h svirao winamp (slusalice)
pol sata svirao radio (slusalice)
40min ukljucen gps i internet
42min ukljucen skype i internet
pola sata dopisivanja sms-om
50min telefonskih poziva
ostalo vrijeme proveo je u idle
znaci izdrzao je od 22h uvece do ponoci iduci dan uz ovakvo koristenje
od aplikacija sam stavio ovih par:
quick settings - brzo podesavanje za brightness ringer volume, wifi on/off mobile data on/off gps on/off bluetooth on/off
opera mini
realcalc - calculator
adobereader
file manager - nesto s cim se donekle moze browsati sadrzaj foldera moba
hd wallpaper- da skinem neke pozadine preko wifija da ispitam kako radi
winamp
gps status-neki gps program koji pokazuje kompas longitudu i latitudu-nije mi bas puno od koristi jer ne kuzim to sve s tim gps-om
colornote - za stavljanje kao da si nesto zapises na papiric pa zaljepis na ekran-widget
uninstaller- za uninstaliranje aplikacija
eto opsirnog posta, jbg...