View Single Post
Staro 28.05.2011., 01:05   #12
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
nije me bilo par dana, pa se tek sada javljam.

graficka - referentna 4870 safirka, 512mb model;
hladnjak - ac twin turbo pro.

situacija kod mene je skroz najnormalnija, namjesten je ventilator da se vrti po def i funkcionira 5/5. plus, tek kad se dignu vindovsi? nesto ne radi regulacija ventilatora kako treba, jer ako je temperatura zaista 96°C, ventilator se vec trebao otkada upaliti (onaj tko je imao referentni hladnjak na 4800 npr seriji, kada graficka napravi prepad svega oko sebe jer se ventilator zavrti na par milijuna okretaja, jer je nesto doslo na neku temperaturu).

no, ono sto mene vise zanima na ovoj 4870 je hladnjak na VRMima, kakav je? ova sranja sto dolaze sa tt-om? ako je to - mici, nema sanse da je to dovoljno, i ulazi u nesto drugacije (thermalright vrm npr, ili sistem kakav sam osobno napravio / poprilicna zajebancija).

ali cist ne vjerujem da graficka nema dovoljno struje za pokrenut ove ventilatore, pogotovo kad se malo razmisli (posto su stavili 3 ili 4 mini konektor za graficke) da je ac prakticki predvidio da upravo graficka regulira njihove ventilatore upravo onako kako bi regulirala ventilator na tvornickom hladnjaku. tj ventilatorima ne treba 12V da bi se pokrenuli, mislim da se i na 5V okrecu............

Burko je offline   Reply With Quote