Preporučio bih ljubiteljima glazbe da prije nabave audio opreme (slušalice, zvučnici, kućna kina itd.) izvrše jednostavan test radi provjere sluha. Skine se programčić po želji (google - tone generator), pokrene se, stavite slušalicu na uši - može i pojedinačno, te pratite da li čujete cijelo čujno područje. Znači mijenjate frekvenciju od 20Hz do 20 kHz. Konkretno kod mene već preko 10,5khz
ne čujem ništa (visoki), a i područje 3,5-4,5khz ima određeno slabljenje (vjerovatno mi se uključio firewal od ženinog glasa). Ovim postom sam ponukan kad vidim te silne cijene audio opreme koja nam ne vrijedi ako nismo neki muzički profesionalci, ili kad napišu karakteristike 10Hz-24000Hz. Znam ja da nas pola kupuje skuplju opremu radi imidža-prestiža, ali se nadam da će mnogi razmisliti o ovom predlogu. Ja konkretno koristim slušalice od 50kn i zadovoljan sam s njima, a pojačalo 2x300RMS da mi razbije kamenac u žuči i bubregu. Molim komentare, izvinjavam se na dužini posta, ako nije na pravom podforumu neka se prebaci na odgovarajući.