Pozdrav svima.
Prije par dana sam kupio Xperiu x8. Kako i sami znate, Android bez interneta kao..već koju si metaforu uzmete. No, da ne duljim. Imam XCARNet B.netov, s Thomsonovim TCM 420 routerom. On koristiti PPTP, dakle, nema mogućnosti emitiranja wireless signala. No mene zanima kako postaviti Wlan USB adapter (Imam Realtek RTL 8187B wireless 802.11 b/g model). da se ponaša kao AP, te krene emitirati bežični signal. Instalirao sam si Virtual router, no pri svakome pokretanju dobivam grešku "Virtal router could not be started! Nadalje, zna li netko, kada postavljam VPN konekciju na svome mobitelu, koju VPN adresu moram upisati? os.xnet.hr, ili zg.xcarnet.xnet.hr? Studiram u Osijeku ako to pomaže. Probao sam postaviti ad-hoc computer-to-computer mrežu, i omogućio sam emitiranje Inter signala, i mobitel je prepozna, no kod svakog spajanja, odmah nakon spajanja bude i disconnect.
EVo, ja bih vam bio vrlo zahvalan ukoliko bi mi pomogli pronaći rješenje da se u svome stanu mogu spajati na internet putem mobitela, bez obzira bio to Wi-Fi, ili VPN konekcija.
Još, jednom najljepša hvala.