Citiraj:
Autor iduk
Tebi moraju biti brand name zato što nisi proizvođač več ugrađuješ ili prodaješ.. Razlika je što ti kupuješ proizvod, a firma koja se bavi tim poslom kupuje/dobiva sirovina za daljnu obradu.
|
Kakvu mrtvu daljnju obradu, o cemu ti trkeljas? Ili kupis gotove panele, ili kupis pojedinacne celije pa ih montiras u panele (kuciste, staklo, kabliranje i ostalo).
Ili zaista mislis da netko trpa tone polisilikona u kontejnere i onda ih obradjuje doma u supi? Postoji 5-6 igraca na tom polju (
http://www.greenrhinoenergy.com/sola...01_silicon.php) i to je to.
Citiraj:
To što ti je rečeno na carini je vjerojatno sve istina i drži se toga.
|
Mislis? Stvarno? Dobro da si mi rekao, a ja misla...
Citiraj:
Ne razumjem šta nije jasno, činjenica je da je sva industrija otišla na istok, a ti traži nove razloge, ja osim onih koje sam naveo-neznam. Ako si kupio panela za tri i pol krova ne znači da znaš kako cijela industrija funckionira.
|
Mucek, kupio sam panela za onoliko novaca koliko ti vjerojatno neces skupiti u tri zivota, no to sad nije ni bitno.
Bitno je da si se pokako, kao i stotine prije tebe, o temi o kojoj nemas blage veze. Oh, oprosti, "zna" tvoj prijatelj diplomac, jasta...
Naravno da postoje "losiji" i "bolji" proizvodi, ali isto tako postoje i deklaracije, specifikacije i sve ostalo. 290W panel ucinkovitosti od 16% je identican i u Hrvatskoj, i u Njemackoj, i u Kirgistanu. Ako uvidis da nije, mozes ga reklamirati na sva cetiri lokaliteta.