Ja ne bih plazmu koristio kao monitor. Doduse ne bih ni LCD TV cisto jer su pikseli preveliki ali plazma ima ozbiljnijih problema za tu namjenu. Prvo, na plazmama se primjeti titranje slike na svjetlim povrsinama. Takodjer, ne znam jesu li i novije takve ali kod mog Panasonica svjetlina se mijenja ovisno o sadrzaju na ekranu. Znaci ako je cijeli ekran bijel slika je tamnija nego da je samo jedan dio bijel. Pretpostavljam zbog ustede energije ali primjeti se kad pomicem i razvlacim prozore okolo. Drugo, ima dosta izrazen problem slican DLP rainbow efektu. Kad je dosta crno bijelog materijala na ekranu, pomicanje ociju u jednom smjeru rezultira u primjetnim zeleno/zutim bljeskovima. OK ovo i mnogi LCD-i imaju ali mislim ne u toj mjeri. I trece i najvaznije, image retention i burn in. Koliko god netko tvrdio kako je taj problem odavno rijesen to bas nije tocno. Kod mene kad dodjem blizu ekrana vidim kako su pikseli "potroseniji" gdje je inace TV logo i dolje gdje su titlovi. Cak se na crnom ekranu moze razaznati i HRT logo. Nevidljivo sa normalne udaljenosti za 42" TV ali po meni neprihvatljivo za PC monitor. Za igre i filmove super, za sve ostalo radije LCD.