Citiraj:
Autor geronimo_2
 .
mozda je bolje za igre i dalje koristiti analog 5.1 tako da zvuk "izlazi" onako kako su oni zamislili  ?
to cudo je stalno rezidentno ili? kako stvari stoje kad saljen DD ili DTS, pretpostavljam da njega ne obraduje vec ga "propusta" nedirnutog?
mislim pazi ja sada sve saljem preko optike, jedino kad udem u igru onda bacam na 5.1 analog.
e sad, kako muzika/zvukovi u win-u zvuce kodirani u DD/DTS neznam jer nisam nikada to "probao", ali ne kuzim kako taj program to radi, odnosno kako skuzi na koji kanal treba koji zvuk otici  ?
edit: btw na spisku nisam vidio ovak nabrzinu Xtreme Audio?
|
ako je signal vec u DD ili DTS formatu, onda ga samo propusta. Ovaj pack samo obicni signal enkodira u Dolby Digital ili DTS, znaci izbjegnes analogne izlaze zvucne (ako su losiji) i digitalno preneses 5.1/7.1 na reciever koji to moze fino reproducirati.
Za igre nisam siguran, ali mislim da ako imas 5.1 neka ih salje u DD signalu, mozda ga samo poboljsati.
Sto se zvucne tice koliko vidim ima na popisu X-Fi sound cardk (koja tvoja i je) ali nema bas "extreme audio" pa bih preporucio da pogledas po forumima sto kazu za tvoju karticu.
Inace izasao je i "Audio Pack" za X-Fi zvucne ->
LINK