Citiraj:
Autor Booger
Na akademiji se radi na opremi, a kako je na ispitu? Samo ona pitanja sa jednim ili više odgovora ili ima i praktičnog dijela ispita?
|
Na ispitu za certifikat imaš simulacije raznih slučajeva. U tim simulacijama imaš konzole isto kako bi imao na nekoj opremi, s tim da su te konzole u simulacijama skroz osnovne - nemaš na raspolaganju sve naredbe, nego samo one potrebne za riješavanje zadatka. I nemaš help na raspolaganju pa moraš znati kako se koja naredba piše.
Zadaci su manje-više lagani, proširene verzije onog što će se radit/vježbat za vrijeme akademije (ako ćeš ići). Ima tih svih simulacija po netu, pa nije problem pogledati.
Citiraj:
Autor Booger
Vidim 4 su cijeline na akademiji, jel se poslije svake ide na ispit ili je jedan za cijelokupno gradivo?(mislim samo na CCNA) Što ako padnem? Jel moram plaćat šta ili akademija dopušta nekakvo ponavljanje?
|
Tako je, imaš 4 cjeline od kojih svaku moraš položiti inače ne možeš dalje. Ako ne uspiješ neki dio položiti, onda moraš čekati slijedeću grupu da bi mogao dalje.
Što se tiče tih dijelova, čini mi se da imaš pravo polagati po tri puta, s tim da ako ideš po treći put na neki ispit, onda moraš dokazati instruktoru da znaš sve i onda on/akademija piše Ciscu da ti odobri izlazak na taj ispit (nisam 100% siguran za ovo, ali znam da dva puta možeš svakako ići jer su neki ljudi iz moje grupe išli po dva puta bez problema).
Citiraj:
Autor Booger
Ispit je 250$, znači ja dam 1500kn i odem na ispit i ak prođem imam certifikat?(mislim ako idem sam, bez akademije)
|
Ako ćeš ići na akademiju i ako ćeš na onim manjim testovima a pogotovo na onim od testova za cjeline imati vrlo dobre rezultate (85% i više), onda dobiješ voucher koji ti omogućuje besplatan izlazak na polaganje certifikata.
I da, kad položiš, imaš certifikat