Citiraj:
Autor Baja 001
Proba ga, i nisan ništa posebno primjetio sa HD/FHD ripovima, osim šta je slika zrnatija zbog onog njegovog "poboljšanja" šta me iritira. Isto tako ovaj motion isto ništa nisan primjetio bolje 
|
kaj se tiče zrnatosti to ti ovisi o kvaliteti ripa, al i ak ti je prezrnato isključiš to, nije problem, a i ima 10 stupnjeva jačine pa si rihtaš. recimo meni na 720p filmovima stvarno super izoštri sliku i nema artefakata za razliku od dvd ripova di imam to isključeno.
za motion neznam kaj si mislil pod ovo da nisi primjetio "bolje". jel to znači da nisi primjetio razliku od reprodukcije u nekom standardnom player ili da ti nije bilo ljepše? ak nisi primjetio razliku ili nisi uključio Motion2 ili ti proc propušta frejmove ak je motion2 na max (kaj iskreno sumnjam ak imaš i5). inače, dosta ljudi ne voli taj efekt umetanja slika jer im izgleda ko "efekt sapunice" a nekima izgleda ubrzano, al to je subjektivan doživljaj. ja ga recimo uključim i stavim na 1/10 tek tolko da mi judder eliminira, a i izgleda mi sve nekako življe.
btw. sad su uveli poseban motion (Motion 1080p Ultra) kojeg možeš uključiti ak imaš proc sa minimalno 4 fizičke jezgre, a razlika između toga i običnog Motion2 je da je cijela interpolacija kvalitetnije procesirana, izgleda ljepše, nema artefakata itd.
EDIT: aha, tek sam sad vidio da imaš E4400 a i5 kupuješ. moguće onda da nije dosta jak da obradi pravilno frejmove na motion 10/10, probaj na 1/10 barem na dvd ripu pa ćeš vidit razliku. meni na E7300 radi super, a na X2 4800+ nije baš tak glatko uvijek