Ja uzmem 150 kn za popravak do 2 sata, sve preko toga je 200kn, s tim da je u to uključen dolazak do njih i obavljanje instalacije kod njih. Da ne dolazim kod njih nitko ne bi ni zvao. U Osijeku ima dosta jeftinije konkurencije koja za 100 kn odradi sve ali su bez auta, a ima i ljudi koji se boje da im neko ne zamjeni bateriju na laptopu, ugradi lošiju i grafu i prčka po hardu.
Kad sam počinjao instalirati išao sam i 40km do njih, tamo radio 3-4 sata stavljao apsolutno sve (update, backup radio, 300 programa, spajao na tv i neznam više šta, davao im cdove). Onda skonto da mi je radni sat ispao 30 pišljivih kuna.
Sad stavim unatended windowse i sa jednog cd-a 10ak osnovnih programa i to je to. Ne zanam kakva korist pravljenja image kad em on to neće znati napraviti em ako slučajno odradi to neće te zvati ponovo
A najviše što sam uzeo je bilo 300kn za čišćenje hladnjaka i mjenjanje paste na nekom hp pavilionu. 2 sata posla uz rizik da sjebeš nešto jer se morao cijeli rastavit.
edit:
Prijateljima i rodbini naravno đabe odradim, uvijek se nešto pojede i popije usput.
Inače kod određivanja koliko kome uzeti, kao što je prije navedeno malo ocjeniš kako ko ima uređen stan, kuću, šta vozi i slično. A kad vidim lcd tv i celeron 850 MHz sa 15" crt-om na kojem klinci čorave, automatski popizdim i oderem koliko mogu. Kupi čovječe pošten komp djeci, a ne svake nedjelje na auto-piji pojest i popit 200kn.