Jao
Furmark je alat u koji su ugrađene jedne od najkompleksnijih kalkulacija i algoritmama za današnje GPU-ove. Alat kao takav po meni nije štetan, ali korisnik je odgovoran za uvjete i komponentu za koju ti uvjeti moraju biti ispunjeni. Znači "kritične točke" na PCB-u moraju biti dobro hlađene (što direkt hladnjak, što protok zraka).
Nekima jednostavno eksplodira npr. VRM (GPU/memoriji je potrebno više struje, tu se javlja i disipacija pa treba još više i onda se dogodi BUM). Nekima se "sprži" jer ne znaju bolje objasnit, a u biti se neka komponenta potrga sa PCB-a jer, koliko samo materijala ima na PCB-u s tim da svi imaju drugačiju rastezljivost na određenoj temperaturi, a s vremenom se sve više i sam PCB grije, rasteže i frče (kemijska reakcija). Najčešće tu ode memorijski čip (odnosno BGA ispod nje) pa čak i sam GPU (BGA), iako rijetko.
Problem je u tome kaj ima sve više Štefeka koji čuju za Furmark i idu oni to isprobat sa 3 ventilatora u kućištu (i to na napajanju po mogućnosti ms 400, procesoru i grafičkoj, s tim da kućište nikad nisu čistili jer im je sused rekel da ne skidaju onu naljepnicu prek kućišta radi garancije, koja je prošla pred otprilike 3 godine).