View Single Post
Staro 15.05.2011., 20:03   #86
Falkoth
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Pozdrav ljudi,
evo nakon mnogo nerviranja moja sapphire 4870 512mb vjerojatno je odslužila svoje, ali prvo bih vas molio za potvrdu da li je to to:
1. Amd driver has stoped working ( crni ekran s bijelim točkicama prije toga)
2. pored zvuka venta na grafi dosta se često čuje neki zvuk kao da nešto pišti ( slično zvuku kao kad nešto zakipi
3. temperature su uredu na 50% venta 40 C
4. prije 4 mjeseca imao sam problema sa zagrijavanjem jer sam ložio peć blizu kompa pa mi je temp u blizini kompa bila oko 30 C cijele zime pa sam vent držao na 80% a temp mu je bila 90 C u loadu /( sad je 45 C nakon mijenjanja paste koja se uništila zbog osušenog zraka pa sam je promijenio na proljeće)
5. mislim da je zbog 4. došlo do pogreške na kartici makar sam naknadno spustio temperaturu
6. greške sa 1. počele su se prvi put javljati kad sam sa pregrijanom grafom igrao BF2: BC, DRAGON AGE 2, a nakon mijenjanja paste na sve druge igre nakon nekog vremena
7. mijenjao sam sve drivere i radion na stock driverima i opet je isto izbacivalo (ponekad i kad se pali komp)
8. uninstall/reinstall windows ( format particije gdje se nalazi windows) sam napravio da eliminiram sve programske grešeke i radilo je kako treba 1 dan i opet isto
9. kad pokrenem furMark driver uvijek rokne ( nakon reinstaliranog windowsa)
10. i nakon novog windowsa u svaku igru koju uđem rokne driver i zacrni ekran
11. nekad zna raditi po jedan dana i biti sve u redu u jednoj igri da bi kada promijenim na drugu igru opet roknulo itd
12. imam windows 7, E8400,ASUS P5Q-PRO, samsung spinpoint, tx650W corsair, 2x1024 cruciall ballistix, ( kada samo čačkam po windowsu, gledam filmove, idem na youtube itd, koristim word, acrobat, winrar itd sve radi u redu)

Tri pitanja:
1. Da li mi je grafa otišla do vraga ?
2. Da li je dobra 6850 kao zamjena, da li je 6870 puno bolja (vidim da cijene nisu strašne)
3. Preporuka za trgovine , iz osijeka sam ( hg spot, links) ili da naručujem preko neta ( protis ADM -> povoljniji su), koji model i trebao bih garanciju 3 godine ako može jer mi je ova bila na 2 godine
4. imam love za cjenovni rang ovih kartica (kolika je razlika među njima?)

http://www.protis.hr/products/detail...-dvi-mdp/40111
i
http://www.protis.hr/products/detail...i-dvi-dp/38810

Hvala ( ala sam se raspisao)
Falkoth je offline   Reply With Quote