Buraz i ja odvozili Sljeme popodne. Losjtek gore (poprilično lagano, a tempo je bio čak bih rekao i malo iznad prosjeka), a spust smo kombinovali od žičare desno na 52, pa Nikovom rutom 57ice preko tuluma. Staza kod tuluma i malo prije njega je koma i rađe je izbjegavati. Gore je granje pobacano na gornjem djelu (nisu ga još očistili), a kad se pređe cesta je ogromno kamenje i doslovno rahla zemlja na tlu. Kad smo izletili na makadam kod stare 57-ice, skrenuli smo na Gipsovu stazu i preko Požgaja na Lojstek i onda na prvi stup žičare, te završetak do Lonjščine. Brz, siguran i bez problema spust. Di je trebalo nismo baš letili ko muhe bez glave, a neke djelove sam prošao brže nego prije. Od klupica na Lojsteku pa na prvi stup sam se popeo bez većih problema danas. Baš me išlo.
Nakon 3 vožnje jako sam zadovoljan naočalama. Ne puše ništa, vidi se i kad je u šumi malo mračnije. Za 80kn savršeno. Na zimu će biti još bolje ako se neće magliti (a mislim da neće).
Više ne znam što bih vozio na spustu. U zadnje vrijeme sam odvezao 9tku, 12icu, oba načina 57ice. 20tku na istok ne znam napamet. 8icu jedino, ali to kad ćemo imati više vremena. Moram naći nove staze