Dokopao se jedne 6950, konkretno Sapphire modela od 2GB, ali ne referetnog nego
ovakvog.

U bundlu fale mislin 2 adaptera, nisan prvi vlasnik, pa da koga ne privari

Što se tiče dizajna u odnosu na referetni, hladnjak izgleda kvalitetniji nego šta je, istina malo je tiši u odnosu na 5870 i na 6870, skoro i bešuman u 2D radu, ali sve to poništava time šta svu toplinu "razbacuje" po kućištu pa mi je odma nakon montaže kartice, CPU temp skočila za par stupnjeva.

Uz to mi se još i PowerPlay blesira, tj. ne radi mi normalno kao na HD5870 i HD6870 nego stalno skače, pada, skače, pa to izgleda ovako nekako:

E sad jel se blesira kartica, driveri ili pak OS radi nešto u pozadini ne znan, znan da su i HD5870 i HD6870 radile normalnije, odnosno dizale bi taktove samo na video (bilo neki film na playeru, bilo jutub) i ostali 3D rad, a ova diže kako joj dođe...
Uglavnon kad radi na 250/150 kartica je tiha , cirka 53°C (šta je i manje od HD5870 i HD6870 koje su radile na cirka 60) i radi na cirka 35%, samo šta tako radi samo kad gleda na deskop i samo deskop, čim maksimiziram bilo šta, makar to bija i obični trillian, skače na 800/1250 i tad zna dosegnut i 70°C te vent skoči na cirka 45-50% iako je i u tom režimu rada tih, nervira me to moran priznat. Već sa 3, 4 kartice zaredom nisan zadovoljan sa automatskim rješenjima rada ventilatora, pa uvijek moran pravit kompromise i ručno radit profile. Al dobro, šta je tu je...
Performanse spomenem kad nešto konkretno i zaigram, a to će pričekat kao i OC, a otključavanja neće ni bit, pošto neman uopće dual bios switch na ovoj ne referetnoj verziji, a samim tim ni mogućnost otključavanja dodatnih shadera.