Citiraj:
Autor Nikky
Kako si testirao ?
Dosta PSU - a traži neki teret da bi radilo inače se gasi, npr. priključi neki cd / dvd.
Druga opcija je da posudiš gotovi PSU tester. Univerzalac i provjeri napone koje daje.
|
Spojio sam prvo računalo (komp iz potpisa) na njega. S drugim napajanjem odlicno radi, pa je uzrok bio jasan. Ponovno sam spojio zice, samo 24pin ATX i 4pin CPU power, ista stvar. Izvadio napajanje van, spojio samo zelenu i crnu zicu, opet ista stvar. Upravo sam probao s CDRW uređajem, napajanje, kao i CDROM se normalno upali, ali zbog nekog razloga se i ugasi nakon par sekundi.
Citiraj:
Autor alengrosevic
to se i meni dogodilo s jednim Fortronom 350W. nazalost neispravno i nisam uspio popraviti....
|
Znas mozda sto mu je bilo? Zbog cega je to tako da nakon tjedan dana stajanja jednostavno prestane raditi?
Citiraj:
Autor ZYXY
kondenzatori su ti vrlo vjerojatno
jako pazljivo pogledaj po ploci i razmakni kablove da vidis svaki odozgora
ak ga ipak mislis bacit javi pa ga skupim jer ima korisnih dijelova
|
Svi kondenzatori su u odlicnom stanju, sad sam kablove skroz razmaknuo i vidim svaki (barem odozgora) i u odlicnom su stanju.
Zna netko sto bi drugo moglo biti?
Mogu s multimetrom izmjeriti napone, no forsirati i svakih 10 sekundi paliti napajanje iznova i tako 20 puta, ne znam koliko je to zdravo za napajanje...
Ima netko ove datoteke s stranice proizvodaca:
http://www.hipergroup.com/products.p...ction=Download
Mozda se iz njih uspije saznati što je uzrok tom kvaru...