Ok ljudi, žalosno je što ovakve forume posjećujem samo kad mi nešto zatreba, ali inače teško ih je sve pratiti

Dakle, treba mi popravak diska. Radi se upravo o "opjevanom" Seagate Baracuda disku 7200.11 sa SD15, 500Gb. Još je pola godine pod garancijom.
1. je li itko uspio odnijeti disk u servis i da su mu spasili podatke kako je na više mjesta po netu rečeno da za dotične serije Seagate osigurava besplatni povrat podataka?
2. ako je to nekakva zabuna, može li se ovaj disk "oživjeti" makar da prepišem podatke na nešto drugo? pa ga onda nosim na servis. Čitam da je to nekima uspjelo. Ako se to da napraviti, molim nekoga tko je to već izveo sa svojim za pomoć jer ja se ne usuđujem petljati po tome.
Kvragu, to je Murphijev zakon, prije 2 tjedna odlučim konačno napraviti backup, par dana gledam koji su mi podaci bitni i on crkne! taman kad je backup trebao bit proveden. pa to je za riknut!
Uglavnom, molim pomoć nekoga tko je imao problema sa takvim diskom i riješio ih da mi pomogne makar savjetom. Čitam po forumu, ali što više čitam, to se više gubim u informacijama.
Hvala unaprijed svima na eventualnoj pomoći!