sam samo previdio, ili nije nigdje objašnjeno o audio dijelu video playera?
jer me buni jedna stvar. imam friško instaliran win xp, na njemu nema apsolutno ničega osim vlc-a, kmp-a i ac3 filtera.
vlc sam u roku odmah odustao od korištenja. kmp rules, dts kodira u ac3 on the fly, i tu nemam nikakvih problema, receiver skuži ac3 5.1 input i on se toga drži.
problem kojega neznam riješiti je stereo -> ac3 konverzija. kmp to očito radi za sav video materijal. pokrenem epizodu koja ima stereo soundtrack, kmp opet pošalje 5.1 ac3 u receiver, i dobijam *nešto* na izlazu, nisam uspio skužit šta. ako taj video otvorim u vlc-u, vlc šalje stereo na receiver, i onda dolby pro logic odradi dalje. kad isti video playam sa kmp-om, receiver ne radi ništa, već kmp stvara nekakav surround, jer povremeno čujem neke zvukove iz stražnjih zvučnika, ali neznam šta on to radi. ac3 filter mi nudi od 1.0 do 5.1, i na dnu su dolby pro logic i dolby pro logic II. podesio sam 5.1, i kod stereo soundtrackova neznam šta mi baca van. ne zvuči loše, osobito ako se uzme u obzir da je to uglavnom mono, a muzika je stereo (tipa one stare serije kojima je na špici pisalo "stereo where available").
u kmp preferenciesima pored ac3 soundtrack mi stoji ac3 filter, ali pored mp3 mi stoji mpeg layer 3 decoder i nemam nikakvih surround opcija tamo... mogu podesit gabest decoder, iako opet neznam šta mi on radi sa zvukom. nije da me puno briga, ali volio bi čuti na šta liči dolby pro logic II, jer moj receiver nije toliko napredan i to nema. i malo se poigrati sa stražnjim kanalima, jer mi je blesavo da ih imam a da nema ništa iz njih, makar da frontove dupliram, pa da bude isti zvuk i na front L i na rear L, kao i front R i rear R.