Citiraj:
Autor Cartmann
Nisam zabrijao na oc. To je greška na koju te naveo Xulos svojim off-topicom jer ima i5 2500k kojeg ne može natjerat na 4.6 pa je lud i frustriran.
Nego na se vratimo na temu, koja nije overclocking već izbor ploče. Ako u ponudi imam 4 ploče,
a) H67 kojoj ne možeš podešavat multiplier za 800kn
b) P67 kojoj možeš podešavat multiplier, ali je nestabilna kod oc za 1000kn
c) P67 kojoj možeš podešavat multiplier i stabilna je za oc do 4.6 za 1300kn
d) P67 ultra extreme edition kojoj možeš podešavat multiplier i napravljena je za oc na 5+ za 1800kn
Uzet ću C i držat je na 4.4.
|
Držat ćeš na onoj brzini na kojoj ti dozvoli MBO, CPU, napon i temperatura. Da je overclock tako plug'n'play kako ti smatraš, svi bi onda imali zvijeri sa i5 2500K nabrijanim na 5.00 GHz. To nije baš tako. Zato ja i čekam novu generaciju chipseta/CPU koja će biti na novoj tehnologiji (Ivy Bridge) jer mi se ne ispalti prelaziti sa i5 750, jednostavno ne dobijem toliko na brzini koliko potratim novaca na taj upgrade. Netko tko ima C2D i slabiji CPU može bez problema razmišljati o upgradeu. Netko tko koristi PC za posao naravno da će htjeti imati najbolju i najbržu mašinu ako mu ta mašina omogući 10-15-20% brže obavljen posao.
A ovo a, b, c i d, ne znam što će ti to ako ne navedeš kakav PC želiš. Da li je pod a) neki HTPC itd. Moje mišljenje je da je Asus P8P87 Deluxe najbolji (ne kažem optimalan jer po cijeni ulazi već i u hardcore klasu) izbor kao ploča za 24/7 overclockani CPU, mislim da je najbolja u odnosu cijena/mogućnosti.