iako je prošlo mjesec dana od teme. ja bi savjetovao samsung samo zbog raširenosti servisa i lakoće održavanja. na tim modelima(canon, samsung, hp imaju istu šprancu gradnje mehanizma) samo odlazi folija grijača. Na Hp-ovima 1015 istina znalo je odlaziti dosta formatter ploča,ali večinom u garantnom roku i nakon njega su došle nove serije printera koji više nemaju te probleme.
Samsung printeri su mi se dokazali kao robusni i pouzdani printeri kao Lada..nisu na glasu, ali rade i nitko ih ne spominje da rikavaju. Xerox službeni servisi su dosta zatvoreni za partnere, tako da me to automatski odbija za brzinu usluge korisniku. To vrijedi i za informacije preko interneta kad se traže, dok za samsung ima dosta servisnih manuala i korisnika koji si sami sređuju printere na temelju informacija koje se nađu na netu.
HP LJ1300 je mašina printera, ali isto tako je mašina koju je pregazilo vrijeme. Printanje sporo, ali kvalitetno. Laser im zna rikavati kad najmanje očekuješ, a valjci za uvlačenje se brzo troše kod nekontroliranog printanja i teško se nalaze za promjenu.
A kolega Adriatix očito isplativost printera gleda samo kroz prizmu uvaljivanja punjivih tonera. To nije big picture iskoristivosti printera. Najčešće ljudi koji traže c/b laseraše bi se zadovoljili sa običnim inkjet printerom novije generacije s zamjenskim tintama, nego laserašima. Ne znam studoša koji isprinta više od 150stranica mjesečno, a za to laseraš jednostavno nije isplativ jer se iskoristi 10-ak%.
puno teksta..vrijeme za idling mjesecima ponovo.
p.s. ako nekome treba pomoć oko printera, detekcije kvara ili sličnog da ne plaćaju detekcije u servisima ja im mogu okvirno reći šta im je problem(za to služi pm)