View Single Post
Staro 08.05.2011., 20:20   #2323
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
imam najjeftiniji pen, e-pl1, uz 14-42, 40-150 i rokkor 50 f1.4 preko adaptera.
na šta to liči? po pitanju oštrine, kao kit objektiv. koliko god da sam buljio u slike, razlike ne vidim. na f1.4 i f2.0 je razmazan, a od f2.8 na dalje je oštar koliko i kit objektiv. jedini plus je upravo blenda, mogu iz ruke uslikat nešto šta sa kitom ne mogu nikako, i bokeh je lijep. kod snimanja videa je isto veliki plus jer mogu podešavati blendu i fokus bez da dr.kam po botunima na tijelu, i bez da se čuje onaj nervirajući zvuk af motora.
kako mi se sviđa? jako. odrastao sam sa tim objektivom. čak i bez da zoomiram softverski, fokus potrefim u cca 2-3 sekunde, iako nikad baš 100% jer ekran nema dovoljnu rezoluciju za to.
g1 mi se sviđa, međutim to šta nema video mu je (za mene) ogroman minus. a sve ostalo je na njegovoj strani, i postoji mogućnost da ga i kupim, jer viewfinder za pena dođe oko 150 eura a imao sam ga u planu uzet.
osobito mi se sviđaju ekran, njegova rezolucija i evf sa čak 1.4MP kod g1. dušu dalo za manualno fokusiranje i za snimanje iz nemogućih položaja.
da si bliže istri rado bi ga došao isprobat, međutim zagreb mi je predaleko.
a osim toga, moram se porješavati ostale foto opreme, stari fuji, sva njegova dodatna oprema, baterije, punjači. i viška hifi opreme. baš mi ne ide.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote