Citiraj:
Autor Astral
sta bi mi to trebalo dokazat? 5770 ne smatram nekim upgrejdom ponajvise zbog neisplativosti pokraj drugih tek malo skupljih, a dosta boljih modela ko sta sam vec napiso, po meni se ne isplati kupovat nesto ispod mainstream grafa ako mislis cuvat tu grafu malo dulje vrijeme
3870 je u svoje vrijeme bila zmaj, 5770 to definitivno nije...tako da bolje sad na dobru grafu i bit ce zadovoljan jos toliko vremena koliko je proslo od vremena dok je 3870 bila odlicna
|
To bi ti trebalo dokazati da je 4870 1GB (ili baš 5770 ako te volja) dobra kupnja jer za razumnu cifru (600-650 kn) daje više nego dvostruke performanse. A to što ti pričaš se zove isplativost. Što je to "veliki upgrade" ako nisu performanse ili featurei? A i u jednom i drugom je 5770 šije na debelo i široko.
Što ti vrijedi kalkulacija za "mali" GTX 460 kad ga nemaš nigdje za kupiti po tim kalkuliranim cijenama? Nasuprot tome, njuškalo i tržnjak obiluju radekima 4870.
edit: Što si se odmah zapalio? Pitanje je isto retoričko. A ide i sljedeće, bi li ti kupio 4870 1GB po 650 kn ili 5850 po 900 kn (kojih btw., opet neće biti po toj cijeni zbog poradi čega pročitaj na temi o 5850; a i ti "malo skuplji" su iako samo 250 kn skuplji zapravo 900/650=138%, odnosno 38% skuplji i 50% iznad prve postavljene granice) ukoliko ti je prvobitni predviđeni budžet 600 kn? I to onda vodi dalje, dodaj još 100 kn pa dobiješ ovo, a 100 kn iznad toga je nešto drugo, itd.
Naravno da nisi ti kriv što nema po tim cijenama, ja samo ukazujem na
realne činjenice i dobavljivost, nasuprot špekulacijama s cijenama. Stoga kolega, evo jedan pivkan