Znam da tema nije aktualna, ali tek je ovih dana zaigrao pa ću napisat koje slovo...
Prvo da kažem da nisan očekiva nešto ekstra, jer su sve žive THE igre zasrali u nastavcima, dok je Mafia II dobro odrađena. Priča mi je fenomenalna, malo umara previše "filma" u samoj igri, jer nekad sam imao osjećaj da više sjedim i gledam dijaloge, nego igram. Atmosfera je isto fenomenalna, grad je ok, vozni park je respektabilan, radio sa vijestima i muzikom odlično odlično pridonosi ukupnoj atmosferi. A još je i grafika jako dobra, a zvuk je jeben.
Ali definitivno prekratka
Inače još jedna stvar malo umara, konstatno ponavljanje jedne te iste radnje;
telefon koji me budi - javi se na telefon - obuci se - otiđi na XY mjesto sa pištoljem i autom - obavi misiju - vrati se u krevet, usput pojedi nešto da vratiš energiju.
Premalo je prostora za istraživanje grada, zajebanciju, ovo, ono, premalo je tog free ride moda. I definitivno je previše vožnje, ok draže mi je vozit, nego da se "stvorim" na točki gdje me čekao "posao", ali stvarno je previše vožnje i to totalno linearne vožnje, ono dođi od točke A do točke B i nemoj nigdje stat
Također, s obzirom na toliku količinu vožnje, auto bi se mogao bolje ponašat, led, snijeg, kiša, sunce... jedna stvar je konstantna, zanošenje zadnjeg kraja i ljuljanje cijelog auta kao da lebdim, a ne vozim... Fasciniralo me šta i kamion, ode bokom bez imalo truda...moglo je to i bolje... moralo, s obzirom da je pola igre, vožnja.
I kod vožnje još iritira jedna doduše beznačajna stvar, ali bode u oči nenormalno, naime onaj brzinomjer, pari kakav dječji proizvod na brzinu sklepan... Mafia I je imala jedno 120 PUTA bolje izveden i ako već nisi mogli napravit ništa bolje, mogli su jednostavno prekopirat takav.
Kraj...ne znan, cijela priča me podsjeća na priču Mafia I, neću sad nabrajat sličnosti, jer možda naleti netko tko još nije igrao, pa da mu ne kvarim gušt, ali dosta toga me podsjeća, kraj još i najviše....
Al dobro, sve u svemu... ja sam zadovoljan, dostojan nastavak originala
DLCove možda probam, možda i ne, vidit ću šta donese pa ako mi se svidi, zašto ne