Citiraj:
Autor rodriguez
Jel se moze uopce nagadjati koja bi mogla bit brzina zambezi 4 jezgrenog procesora?hoce li biti brzi od phenoma x4 975?
|
pa vjerojatno bi i ovaj prvi FX-4110 trebao biti bolji jer se radi o seriji i arhitekturi. ali opet je sve na nagađnjima. nema još puno do predstavljanja i prvih rezultata pa ćemo vidjeti. mislim da bi bilo blesavo da ima iste ili slabije performanse od starog procesora, ali mene recimo više zanima kakav će biti odnos snaga sa trenutnom ponudom Intelovih SB procesora. nekako mi se čini da bi se FX-4110 i 6110 trebali tuči sa i5-2600K dok bi 8110 i 8130P trebali konkurirati, ili čak preteči, i7-2600K. recimo da tih 8 stvarnih jezgri treba potući HT. ali i cijena će tu igrati ulogu.
hmh. nešto nisam baš impresioniran niti pločom niti 990X chipsetom. znam da treba pričekati da se ploča pojavi na tržištu pa da vidimo pune specifikacije ali ovako na prvi pogled ne mogu reći da je neki veliki napredak u odnosu na 8xx seriju, osim što podržava BD. može biti i zato što sam isti dan išao baciti pogled na Asrock Z68 Extreme iz Intelovog tabora koja je, na mene barem, ostavila dojam nešto tehnološki modernije i fičurima bogatije ploče.