View Single Post
Staro 05.05.2011., 14:18   #211
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Prijatelj je u žurbi, zove danas trebao bi uzeti konfiguraciju bez periferije za nekih 5000KN u ovom slučaju 1200KM kako se radi o BiH. Za napajanje, HDD, optiku, kućište, mogu mu i ja pomoći, ali kako nikako/slabo pratim platforme AM3 vs 1155 (?) i ATi vs nVidia, trebao bi neki best buy, pretpostavljam da kao i u vrijeme 775 može se komotno ići sa najsporijim RAM-om (MHz), dobici minimalni itd. Namjena je tipični studentski all-around, par jezgra za C++, VGA za pokoju igru, mislim da će biti dovoljno 4 do 6GB-a RAM-a, vjerovatno i previše, ali rijetko tko danas kupuje komponente po realnim zahtjevima. Da, htio bi matičnu sa USB 3.0 kako je nedavno kupio WD-ov eksterni sa USB 3.0, pa ne bi bilo na odmet, ali koliko vidim toga ne fali u ponudi, osim malo veće zastupljenosti u Intel taboru?

Iz jednog od ova dva shopa će kupiti kompletnu konfiguraciju, osobno preferiram prvi:

www.genelec.ba
www.imtec.ba

Što od ponude uzeti - MBO, CPU, VGA, RAM, a poslije ćemo lako odlučiti da li AAKS ili EARS, Silverstone-ov EF napajanje, LG ili Sony DVD/RW itd..

Po prvom postu u temi nisam najsigurniji da je mom pitanju ovdje mjesto, ali trebalo bi se najkasnije sutra naručiti, zato nisam u mogućnosti za svaku pojedinu komponentu tražiti best buy. Ekipa, zahvaljujem!
tOta je offline   Reply With Quote