Pogledao upravo AI opet nakon dosta godina
Dođe mi suza na oko kad samo pomislim kaj bi od te teme napravio Kubrick, a ne čovjek "happy end" Stevo!
Citiraj:
Autor McG
Ne valja mu to.  Primjera radi, Se7en iz 1995. kao jedan od najboljih trilera ikad i serija Twin Peaks s početka 90-ih, koja dan-danas slovi za jednu od najboljih serija ikad snimljenih. Ja sam još bil klinac kad su Twin Peaks i Se7en bili aktualni, ali i jedno i drugo sam tijekom odrastanja pogledal već nebrojeno puta. "Stare" stvari su nerijetko višestruko kvalitetnije od današnjih blockbuster čuda tehnike, koja sve više i više i često neuspješno kopiraju old-skul materijale u obliku remakea. Spomenuti film i serija su samo kap u moru tih "starih" stvari, jer fala Bogu ima ih napretek u svim desetljećima prošlog stoljeća. 
|
Mislim da je sve stvar percepcije. Ovakvo sam mišljenje imao i ja, ali sada kada sam počeo skupljati kolekciju filmova koji su mi jako dobri i vrhunski i sve to stavio na svoj HTPC iznenadio sam se koliko je samo filmova iz devedesetih, te iz novog tisucljeca koji su jako dobri!
Govoriti da noviji (dobri, ne zanima me prosječan blockbuster joe) kopiraju iskušane metode starijih je malo nezahvalno. Činjenica je da nitko nije originalan te da sve što gledamo u filmskom svijetu (od njegovih početaka) već prije bilo u pisanom obliku. Jedino revolucionarno (češće evolucionarno) što se kopira kasnije su tehnike snimanja.
Druga strana medalje ovoga o čem pričam je da će samo vrijeme pokazati kako će se neki filmovi oduprijeti testu vremena.