View Single Post
Staro 05.05.2011., 01:36   #445
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
kako mi je iz ove teme skinuto dosta slika iz razloga što ova firma imagesforme propa a skup s njom i dosta mojih slika eto mi povoda za nabacit još koju.
Dakle pitanje je, jel se sada 2011 godine ima još šta pričat o crt tehnologiji il je to prošlo svršeno vrijeme ili prilika za stara gunđala i nostalgičare da opet trube kako je sve nekad bilo bolje a u ovom slučaju i ekranski prikaz.
Kod mene na stolu dva lijepa primjerka, sony crt monitor cpd e 530 i sony lcd tv 32ex500
Inače za ovaj 32ex500 se baš govorilo da je best buy tv zbog solidnog kontrasta i prikaza crne boje. Iako na stolu nemam pravi lcd monitor vjerujem da je svakom jasno da u ovakvoj usporedbi zbog multimedijalne naravi testa mogu proći samo gore od dotičnog televizora.
Tomb raider underworld igra iz razloga što je trenutno instalirana na računalu a kako obiluje prizorima u tami ili u sjenama meni idealna za ovu usporedbu

meč još nije ni počeo a lcd već nokautiran:

Da je crna boja samo jedna od ostalih u prikazu sve ovo i nebi bilo toliko bitno (kao niti meni kada slika malo poviše vuče na toplihi ili hladniji spektar boja) da o njoj ne ovisi omjer kontrasta i prikaz detalja u sjenama. Kao što se ovdje vidi crt na tom polju još uvjek demolira lcd tehnologiju:

ili riječnikom- kada lcd dođe do najniže vrijednosti crne boje što može prikazati nadalje prikazuje samo mrlju dok tu crt normalno prikazuje detalje. Fenomen vidljiv samo u zamračenoj prostoriji jer u uvjetima jakog ambientalnog svijetla čak se čini da lcd bolje prikazuje crnu boju
što je naravno samo optička varka.
Neko bi mogao spomenuti da bi podizanjem svijetline slike na tv-u dobio više detalja u sjeni-istina ali tada se je slika presvijetla i boje su isprane kada se prikazuju osvijetljeni krajobrazi
Inače sliku sam na drugoj slici u sjeni debelo posvijetlio i tako izvukao detalja koliko se dalo

Eto nadam se da će ove slike ipak spasiti poneki crt i barem malo odgodit neminovni odlazak na krupni odpad

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 05.05.2011. u 02:11.
darkijas je offline   Reply With Quote