@Mad_Duke
Prosle godine kada je Dharma izisla malo sam se igrao sa romovima i radili su mi bez greske. Konkretno MAME Emulator, znaci ROM arkadnih aparata, a kako se on jednostavno podese tako ces podesiti sve ostale. Par kratkih natuknica po sjecanju ce ti biti dovoljno, nadam se.
Nativno XBMC ne podrzava emulaciju i ako si mislio zaigrati igre kao sto gledas filmove ili TV serije; import & play; to ne ide bas na taj nacin.
Potreban ti je EMULATOR i potrebni su ti ROMOVI. Emulator je .exe tj. win program s kojim inace pokreces romove, nikakav XBMC plugin ili addon.
Pokreni XBMC i u Addon manageru nadju Launcher add-on, (mislim da je pod programima) i instaliraj ga. Kada ga instaliras nalaziti ce ti se u glavnom meniju pod karticom Programi. Omoguci ju u postavkama skina ako ju nemas u meniju.
Daljnja procedura je jednostavna, a svodi se na to da u launcher importujes exe od emulatora te kroz context meni pokazes XBMC-u da je rijec o emulatoru. Time ce ti se otvoriti dodatan browser gdje ubacis putanju od foldera di se nalaze romovi i to je to.
Na isti nacin kako dodajes emulatore mozes dodati i windows igre ili bilo koji drugi program.
Kod emulatora kroz context meni ces moci podesiti opcije tipa full screen, window mode. Dade se tu podesiti i nacin prikaza kod dual screen moda koji ja koristim. Sjecam se da me nesto prčilo kada sam gasio emulator, XBMC se nije dizao u full screen i prebacivao se na PC monitor ... sto sam kasnije unutar launcher postavki sve dotjerao i fino podesio.