Citiraj:
Autor kasko
Problemi s flashom u firefoxu, jel se to da riješiti kako, googlao sam ali svugdje svi samo seru po flashu u ubuntu-u.
Jednostavno se cijeli prozor s flash videom raz*ebava... na nekim stranicama, na yt radi dobro.
|
Flash
Citiraj:
Autor mitja
seru po flashu u ubuntuu s razlogom.
dobar kompromis je html5+chrome. premda, sjećam se da sam jedno vrijeme koristio libflashplayer-10.0.45.2.linux-x86_64.so.tar.gz verziju plugina (nekakva alpha verzija plugina) i radila je relativno dobro na "moj komp" konfi.
|
Nativni 64bit flash za Linux...relativno dobro radi...
Citiraj:
Autor McG
Radi, ako se uspije upogoniti VLC + VAAPI + XvBA. Kolko god sam se trudil i kolko god vodiča proučil i pročital - nisam uspjel složiti to čudo i na kraju sam odustal.
Dobro, ako sfušaju drivere nek ih sfušaju.  Makar kad pogledam ove na Phoronixu, njima svi novi AMD-ATi driveri rade čist vredu.
Igre nisam pretjerano doživljaval ni na Windowsima, a na Linuxu još manje, pa mi po tom pitanju driveri ne igraju pretjeranu ulogu.
|
Kao što rekoh...ATI

Phoronix mi nikad nije bio mjerilo za ništ...
Citiraj:
Autor c-shadow
Super. Ostajem na ovom harveru jos neko vrijeme :-)
OVa moja stara 9600GT radi mila majka...zenica igra Planeshift na monitoru, a ja na TV-u saltam daljincem u XBMC-u :-)
Ma ne budu drivere sfusali, jednostavno ih ATI ne radi. Kad izadje neki novi xorg opet stare kartice ne budu radile jer se njima ne da drivere popraviti. Nvidia barem malo vise brine oko linux korisnika.
Nije ubuntu uvijek kriv za probleme s grafikom, oni samo pakiraju.
Ja sam se nazivcirao s prokletim xorgom i dual screen konfiguracijom, to nikad nije radilo kako treba a podrska od developera nikakva. Na launchpadu sam otvarao x puta bugove, svaki puta im je nvidia kriva, cak i kad sam im trace poslao iz kojega se vidi da je xorg...Svak čast ekipi s nvnewsa, poslali su što treba upstream developerima i onda su oni to složili. Konkretno me je prao jedan bug gdje bi se xserver kod switchanja usera skrsio. Ista prica u verzijama koje su u 9.04, 9.10, 10.04. Vec je lucid bio izasao, a ja jos na hardyu zbog toga. Nitko sretniji od mene kad su to smece od xservera zakrpali, patchirao sam lucida i sad radi, valjda je 3 linije koda patch :-)
Ja do daljnjega dižem ruke od launchpada. A tek ovi gnometovci kad zahebu...u jednoj verziji, mislim da je bas lucid bio...u dual screen konfiguraciji nautilus se nakon logina stalno rusi i ponovno diže...ono, ulogiraš se, nema panela, nema ikona, vrti se "pješčani sat" i možeš samo gledati :-)
S izuzetkom 10.04., Ubuntu mi nije pošteno radio još od 7.10, Fakat sam ponekad u iskušenju da se windozere vratim :-)
|
Ukratko Xorg je prestara tehnologija - namjenjena je za servere a ne za desktop i tu je jedan od problema...drugi je da su svi grafički driveri u banani, nvidia radi najmanje problema ali nije ni ona bezgrešna. Povratak na windoze...upravo tipkam sa Win7

Problem Linux OS-a generalno jest taj da nema podršku od velikih igrača a to neće imati dok se ne standardiziraju po pitanju paketnog manager i sučelja barem...jednostavno je sve prefragmentirano i developerima nije lako podržati baš sve. Znam da je GNU/Linux ili kako već ko hoće baziran upravo na toj ideji ali nažalost došlo je do točke gdje se moraju neke stvari izmjeniti i sve skupa stegnuti da bi se napredovalo inače će Linux OS-evi uvijek biti No. 2 barem što se PC desktopa tiče. Moje osobno mišljenje je da treba poduzeti slijedeće:
1) standardizirat sučelje - ostavit KDE ili Gnome za jače strojeve i LXDE ili Fluxbox za slabije strojeve. 2 sučelja je mnogo lakše održavati, rezultiralo bi boljom kvalitetom oba sučelja
2) Fuksirat se na 3 OS-a max a ne brdo na distrowatch.com
3) maknuti Xorg sa desktopa, sredit grafičke i zvučne drivere (maknut sranja koja radi ALsa i Pulseaudio, standardizacija OSS4)
4) Paketni manager...deb je deb i bok...
5) Standardizacija gaming API-a ...znam da se oko ovog lome mnoga koplja ali smatram da je MS napravil zapravo nekaj jako pametno kad je izbacil DX-hardwer mora podržavat softwer i igra bu delala-jednostavno...još kad bi se sjetili da bude to neki open standard (OpenCL možda...ne vjerujem da će MS portat DX na Linux platformu)
Znam da sigurno ima toga još al ovo smatram da je ovo 5 najbitnijih točaka za veći prodor Linux OS-a na desktop.