View Single Post
Staro 02.05.2011., 20:38   #361
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Radi, ako se uspije upogoniti VLC + VAAPI + XvBA. Kolko god sam se trudil i kolko god vodiča proučil i pročital - nisam uspjel složiti to čudo i na kraju sam odustal.
Super. Ostajem na ovom harveru jos neko vrijeme :-)
OVa moja stara 9600GT radi mila majka...zenica igra Planeshift na monitoru, a ja na TV-u saltam daljincem u XBMC-u :-)

Citiraj:
Dobro, ako sfušaju drivere nek ih sfušaju. Makar kad pogledam ove na Phoronixu, njima svi novi AMD-ATi driveri rade čist vredu.
Igre nisam pretjerano doživljaval ni na Windowsima, a na Linuxu još manje, pa mi po tom pitanju driveri ne igraju pretjeranu ulogu.
Ma ne budu drivere sfusali, jednostavno ih ATI ne radi. Kad izadje neki novi xorg opet stare kartice ne budu radile jer se njima ne da drivere popraviti. Nvidia barem malo vise brine oko linux korisnika.
Nije ubuntu uvijek kriv za probleme s grafikom, oni samo pakiraju.
Ja sam se nazivcirao s prokletim xorgom i dual screen konfiguracijom, to nikad nije radilo kako treba a podrska od developera nikakva. Na launchpadu sam otvarao x puta bugove, svaki puta im je nvidia kriva, cak i kad sam im trace poslao iz kojega se vidi da je xorg...Svak čast ekipi s nvnewsa, poslali su što treba upstream developerima i onda su oni to složili. Konkretno me je prao jedan bug gdje bi se xserver kod switchanja usera skrsio. Ista prica u verzijama koje su u 9.04, 9.10, 10.04. Vec je lucid bio izasao, a ja jos na hardyu zbog toga. Nitko sretniji od mene kad su to smece od xservera zakrpali, patchirao sam lucida i sad radi, valjda je 3 linije koda patch :-)
Ja do daljnjega dižem ruke od launchpada. A tek ovi gnometovci kad zahebu...u jednoj verziji, mislim da je bas lucid bio...u dual screen konfiguraciji nautilus se nakon logina stalno rusi i ponovno diže...ono, ulogiraš se, nema panela, nema ikona, vrti se "pješčani sat" i možeš samo gledati :-)
S izuzetkom 10.04., Ubuntu mi nije pošteno radio još od 7.10, Fakat sam ponekad u iskušenju da se windozere vratim :-)
c-shadow je offline   Reply With Quote