View Single Post
Staro 30.04.2011., 20:38   #63
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Pa ima na netu negdje gdje se može vidjeti aktivnost HAARP-a
Najkompletnija domaca kompilacija Harpuna je ovdje : Napad na Japan (2011)

Ono sto me bode u oci je spomenuti Fullford, od kojeg se pravi velikog heroja i borca za istinu iz Japana. Ima sva obiljezja laznog proroka i dezinformatora. Dobiva propusnice i akreditacije koje nemaju veze s mozgom, za nekoga tko se poziva nezavisnim novinarom. Izgleda mi kao glasnogovornik multinacionalke a ne novinar istrazitelj. Intervjue i sugovornike dobiva lakocom CNN-a i tu jednostavo nesto debelo smrdi. Ima jos stosta o tom liku, ali svakako nema potrebe za ovu temu. Htjede samo reci, ako se on bavi "novinarskim istrazivanjem" na temu istinitog informiranja javnosti, onda me lovi tjeskoba od takve istine. Sve vezano za Haarp od njega - ne vjerujem nista! Teorije koje godinama plasira o nekakvim Japanskim elitama su na granici SF-a, cak i za mene koji izuzetno volim teorije zavjere. Ako netko financira njegove izvide; daje mu goste koje najvece kuce ne mogu dobiti, onda je njegova istina - olako dobivena istina = laz!

Na temu

Htjede par puta spomenuti, pa stalno za kasnije... od 06-08 ovog mjeseca, imao sam priliku na svoje usi cuti od Japanskih izlagaca, koliko ce proizvodnih linija kasniti isporukom u EU zbog niza nezavrsenih testiranja i finalizacije proizvoda, koji su trebali vec pocetkom mjeseca biti na policama. EU katalozi sve vise stoje s oznakom "za najbolju cijenu nazvati" jer su vec iscrpili sva objasnjenja o kasnjenju istih. Neke linije se cak mozda ove godine nece moci prodavati u EU i sire.

Inace, prica se da je Honda nadmasila sve rekorde prodaje svojih generatora u samo nekoliko tjedana nakon prve havarije i stalnih prekida. Tepco je u Japanu ionako dobio ekvivalent znacenja Lazljivca medju vecinom stanovnistva, posebno okolnih dijelova havarije.

Ono sto je interesantno i vrlo nezgodno za Nippon izlagace su stalni pozivi i upiti o izlozenosti njihovih proizvoda koji trebaju doci na trziste. Ovakvih podgrijavanja je na sve strane, a tesko ih je uopce pobrojati. Neki primjeri :

German Ports Unsure How to Deal with Contaminated Ships (03/30/2011)

After Japan Assures Cars Being Scanned For Radiation Radioactive Cars Found In Russia

Can cars imported from Japan be radioactive?

Radioactive Japanese cars detained in Russia’s Far East

Saljivo ili ne, ali proizvodjaci ne uzimaju olako opasnost i mogucu stetu koju im donosi :

"Toyota will take any necessary steps to ensure the cars we deliver to customers are safe in every way," said Javier Moreno of Toyota Communications. He stated that the majority of Toyota Motor Corporation's operations in Japan are located about 240 miles southwest of the nuclear power plant and no unusual radiation activity has been detected.

"We are evaluating the situation very carefully, of course, safety is our number one concern," said Jeffrey Smith of Honda Corporate affairs. He added that the nearest port to the impacted area that Honda uses is about 125 miles away. Honda had 17 employees injured in the Tochigi area during the earthquake, plus an associate killed at an R&D facility.

Wednesday, April 27, 2011
2 Radioactive Used Cars from #Fukushima Found Their Way to Nakhodka, Russia

59 Used cars and used small machinery exported from Japan to Vladivostok and Nakhodka in Russian Siberia this month have been found to be radioactive, though the radiation level is negligible.

E sad, to sto su spomenute (iz linkova) vrijednosti u ovom slucaju stvarno simbolicne, ne ide na ruku Japancima, ako se dugorocno ova prica pocne rastezati. Sigurno ne moze imati dobar ucinak na ekonomiju. Uostalom pogledajte po webu, na bilo koji internacionalni forum nekoj Japanskog proizvodjaca. Tesko je ne pronaci barem jednu temu na svakom, koja ne postavlja slicna pitanja: Hoce li im proizvod emitirati dolaskom dugine boje; smiju li ga otvarati sljedecih 10 godina, trebaju li s maskom prvo prebrisati unutrasnjost i slicna pitanja

I nakon tragedije i stete, i dalje ocekujemo kad ce svijetu isporuciti ocekivane novitete. To ipak i dalje govori koliko su vazan pokretac i s kojim postovanjem se zapravo treba gledati prema Japancima. Tega mi je najvise zao, jer to doista nisu zasluzili.

OT :

Posebno izvjesce za kabinet Swarm dude-a

...
Visage je offline   Reply With Quote