Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Ja iskreno isto nisan znao kako, zato bi zahvalio forumašu Alfa_R na svoj pomoći 
|
Nema na čemu.

Drago mi je da si uspješno riješio problem i da sam mogao pomoći.
Još jednom ću ponoviti - u slučaju bilo kakvih nesuglasica sa bilo kojom firmom ako smatrate da ste u pravu pitajte ih isto to pitanje ali u dopisu sa povratnicom. Prodavač vam u lice, telefonom ili mailom može reći ama baš što god želi jer s ničime neće odgovarati za to kad/ako pozovete inspekciju. Dok ako zovete inspekciju nakon što bi oni to stavili na papir - e onda ide kazna.
Iz tog razloga u dopisu (ako ste u pravu, ne) uvijek dobijete pozitivno riješenje vašeg upita.
Također, mnogi misle da oni neće odgovoriti na upit - no tu bi se ogriješili o
Citiraj:
Članak 8. zakono o zaštiti potrošaća:
(1) Svaki trgovac je dužan potrošačima omogućiti podnošenje pisanih prigovora, bilo u prodajnom prostoru ili putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte, te je na njih dužan odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.
(2) Svaki trgovac, dužan je voditi i čuvati pisanu evidenciju prigovora potrošača iz stavka 1. ovoga članka najmanje godinu dana od dana primitka prigovora potrošača.
|
i nakon prijave sa dokazom o primitku (zato povratnicom šaljete: 10-tak kn) na inspektorat i kaznica od:
Citiraj:
VII. PREKRŠAJNE ODREDBE
Članak 144.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:
...
– postupi suprotno odredbama članka 8.,
.....
|