@xlr
Hmm, meni GYBK nije baš sjeo, ali iskreno nisam im dao neku priliku, na prvu su mi upali u oko sa nazivima, dosta neobični. Sa post-rockom nisam na ti, ali sam proveo jednu zimu sa Mogwai tako da se i to računa.
Od ostalih sam imao susreta sa Explosions In The Sky, Jesu, gore navedeni GYBK i Mogwai, Dirty Three. Najviše su mi legli posljednja dva, valjda zbog istaknutih gitara, definitivno mogu privući ljude koji su "daleko" od post-rocka, jednostavno i lijepo. Imam osjećaj da DT praši sasvim drugu priču od ostalih, valjda su u svakom pogledu down under, definitivna preporuka (
Ocean Songs za uvod), ne znam jesi li ih slušao, nemam sliku koliko su poznati u svom žanru.
Sad ne znam koliko spada u post-rock, ali zvukom definitivno vuče tom žanru, album je suradnja dva odlična benda, ali vjerujem da će ti se svidjeti -
Altar. Kako to zvuči -
Sunn O))) & Boris - The Sinking Belle (Blue Sheep).
Pokušao sam sa Sunn O))), ali očito nisam za toga, prošlo mi je kroz glavu da mi fali koje ogromno pojačalo u sobi i nešto da dimi u ruci, ali vjerovatno je to loše opravdanje. Album se također svidio ljudima koji imaju glazbene ukuse daleko od jednog dronea/dooma, ali to je ljepota umjetnosti.
Ove neke primjese pop-a kao kod Sigur Ros-a nisam još dovoljno procjenio, za sada mi je Mogwai i DT broj jedan što se tiče ovakvog zvuka.
Ne znam bi li ga Miles Davis svrstao u cool, ali je meni i više od toga -
Bohren & der Club of Gore - On Demon Wings (The Big Sleep, 1946)
@Corporal Clegg/LAcy
Porcupine Tree je Floyd za neke nove klince, Fear Of The Blank Planet ironično jede malu djecu, kao što je to Gilmour relativno nedavno radio bosonog onom crnom Stratu.
A sada nešto sasvim drugačije, obožavatelji Tolkein-a ne mogu biti objektivni...
*Prebaciti neke od postova uključujući ovaj u temu prikladniju tome -
Glazbene preporuke?