View Single Post
Staro 22.04.2011., 18:27   #18
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor BrunoZG Pregled postova
Visage, majstore. Dobar SRGB možda nije loše imati, al ja mu ne vidim svrhe
Ja bih to malo preformulirao po pitanju sadasnjih tekovina pastelnih boja. Jer cak ni visa klasa monitora, ne obraca se uvijek istim kupcima. Dobar ili odlican AdobeRGB nije lose imati, dapace, za mnoge davno dosanjan potrebom. Ali, sRGB mora biti bez greske

Bliskost Monitora o OS/CM/ICC-u i znanim ovisnim parametrima mora isceznuti da bi prikazao neki prostor bez slamperaja kod srednjeg korisnika. To ciljano odasiljem na visu srednju kategoriju visokih performansi, u kojoj, uz pomoc tehnologije i pokoje inovativnost zeli kupcu dati maksimum prema uzoru na beskompromise modele. Vjerujem i nadam se da je ovo samo pocetak, odnosno kraj tranzicijskog slamperaja i da nas u buducnosti cekaju znatno povoljniji modeli koji ce to dati odmah iz kutije.

Povedi se od predpostavke da ce monitor prepoznati desetine razlicitih korisnika, koji ce razne stvari spajati na monitor a ne samo IT kramu. Zasto bi uz danasnju tehnologiju trebali gledati fluorescentnog Branka Uvodica, dok nam se monitor hvali pokrivanjem sireg prostora u vodama starog? Recimo da smo angostici kalibracije koji za nju nisu culi , ili nam vjera brani da ocitavamo vrijednosti

Normalno da ne ocekujem da ce pokrivati ono sto je *CG 2x iz pocetka i premasivala standardom sve do prosirenog tumacenja ProPhoto RGB-a, ili da ce svi emulirati takvom postojanoscu. Ali, nema vise potrebe za slamperajem i zato mi se svidja kud (nadam se) idu stvari. Tad ce zapravo preispitivanje sRGB-a biti sasvim beznacajno

Nas kolega Syss, recimo, potajno slika po periferiji zavicajne koncerte. Hobi je stresan, jer Syss je dinamican tip i voli s poda slikati dok se razbijaju case

On nikad ne printa slike, jer vjeruje da to narusava zakone ekologije i potpuno je predan uploadu i darivanju svijeta svojim fotkama. Njemu je sRGB prijatelj koji ima najvise smisla. Saturacija crvene moze imati ozbiljne politicke implikacije u njegovom radu

Mar snima predivne galebove i zbog tvornicke greske, DSLR mu je zaglavljen na AdobeRGB modu - ali zato ga je dobio u pola cijene. Njegovi motivi zive i bude se u ljepoti ultra kolora i njemu vec ima razloga aRGB-jcom se koristiti

Ralisha je nakrcan skupim ultra photo printerima; jedan papir mu je skuplji nego svi misevi na mom stolu. Sve mu je umrezeno na 3 vikendice i sve prolazi kroz CS/LR proces. Masnu lovu je potrosio na originalne negative Michael Dudikofa iz dana realnih prikaza borbe AN-a. Posebno iz faze potpisivanja HQ VHS standarda. On zahtjeva na printu identicno ogledalo onog sto vidi na monitoru. .Njemu je AdobeRGB jedini izbor.

Malo u saljivom tonu relativiziram kako nije sve tako jednostavno

Do 18h rekose da ce znati za Asusa - jos nista za sada dok pisem.

* = PDF (1.33 MB)

..8

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 22.04.2011. u 18:50. Razlog: tekst čitao Miljenko Kokot
Visage je offline   Reply With Quote