Citiraj:
Autor S3arch1ng
|
I tvoj i onaj kojeg Bruno spomenu, svi vam od pocetka stoje u prvom postu. Postoje i drugi, ali vise manje samo varijacija istog i obicno puno slabije detaljni. Sad sam stvarno proucio monitor i mogu vam svima poruciti samo > strepite i skupljajte lovu!
Ovo je prvi monitor u klasi ekonomske Gamut chuna kategorije, koji po prvi put ima sRGB upotrebljiv nakon raspakiravanja.
Denis iz redakture PRAD-a, koliko vidim na svim forumima nosi nadimak "Sailor Moon", cak i nakon njihovog testa, zapravo samo spekulira dal je to isti panel kao kod U2410. Naknadno na HF forumu (i nakon sto su ga imali na testu), ipak ne moze tocno reci dal je to istina ili nije, vec da im se tako cinilo. Sto dovoljno govori da ga ocigledno nisu smjeli, ili htjeli gledati iznutra. Jer i oni su dobili primjerak, kao sto bi ga dobio prvi kupac do njih. I to model koji je istom izasao na trziste. Tako da se moze polovicno iscitavati test. No svejedno, PRAD je Asusu dao bolju finalnu ocjenu od U2410-ke.
Kritike koje daje PRAD na slicnosti U2410 (tintanje i ostale pišalije) potpuno pobija
nekolicina vlasnika i to jos na foto forumu. Dapace, idu i puno dalje, tvrdeci da ima za nijansu, ali opet, vidljivo bolju sliku u smislu prikaza detalja. Ni na HF-u, ne vidjeh vlasnika koji je dao minus na emulaciju sRGB-a, sto dodatno potvrdjuje da u to ne treba vise sumnjati. Ne patim na pretjerano, ali spominje se i da je anti-glare coating vidno bolji na Asusu.
PRAD se vodi mislju da slicna "papirologija suvenir" tvornickog kalibriranja i (nelinearnost) njihove specifikacije daje putokaz da je to isti panel ili moguce i elektronika od U2410. Ne mogu reci 100%, ali meni cini da je ovo ipak noviji panel u pitanju. Sto god bilo, pogledate li nekoliko vlasnika, naci cete ljude koji su U2410 vratili, ili konstatirali da je Asus bolji! Kad to nekoliko ljudi napise iz razlicitih sfera interesa, to je vec solidna potvrda. A monitor se stvarno istom izlego koliko je na trzistu. Ovo su odlicni podaci za tako novi model.
U2410, Asus ili bratija kvazi, ili kako ih radije zovu pseudo 10-bit paneli (8-bit + A-FRC) "koliko god-bit" da pucaju specifikacijama, mogu se suditi tek nakon sto ih se upozna, odnosno, kad se vidi koliko je dobro monitor slozen. Jer za razliku od Pro Nec modela a Eizota da ne spominjem, svi su oni impotentni po pitanju pisanja u isti spomenuti LUT. Znaci ne mogu pisati u njega nista. No i dalje (za cijenu) to ne treba ostati neiskoristena stavka i cini se je Asus nekim restrikcijama, na razini podesavanja (korisnicki meni) ipak dao konkretnije rezultate za ogranicenja. Necu vise o tome, jer sve vam je spomenuto u testovima i komentarima gore. Jer znamo kako to djeluje na one koji previse citaju testove i upadaju u zamku pokopavanja svakog monitora
Ako vlasnik, nakon stavljanja monitora na stol, kaze da su boje izuzetno bliske onome sto je dobio na ispisu i to pod defaultnim postavkama, onda to znaci da ce vecina kupaca na ovom forumu, pjevati pjesmu za sve ostale namjene. Za ovu cijenu i klasu, Asus je preskocio problem manje i za restrikcije podesavanja - dao odlican monitor. Bolji OSD, i jos bolji nakon kalibracije? Vecini vlasnika ce biti potpuno beznacajan podatak. Asus ako ostane u ovoj igri interesom, puno dobra je napravio u konkurentnosti! Vazno ce biti kao i kod HP/Dell-a, dograbiti model u idealnom stanju.
oVo je vlasnik po mom ukusu,
tri komada je coe'k pazario
Bilo bi divno da prodaja modela bude dobra i da Asus trajno zadrzi i poveca broj modela (22,24,27) u Pro Art seriji. Eh, kad bi se ponosna imena poput Sharpa ili Fujitsua, malo ojunacili. Kakvu bi samo imali sjajnu motivaciju u konkuretnosti top panela. Kad spominjem Fujitsu, ovo je valjda
najljepsa 27" koji sam ikad vidio. Jako zanimljiv i ponesto i inovativan model :
Fujitsu Display P27T-6
Eh da, cijena Asusa i kad stize? Sutra do kraja radnog vremena, receno mi je da ce Msan znati kad dolazi na nase trziste. Cekamo :