Citiraj:
Autor zwer
Jel se osjeti razlika u radu u Windowsima u odnosu na single disk? Ili je zanemariva? Znaci, ne zanimaju me benchmarkovi koji prikazuju duple brojke, nego kako sistem funkcionira, ubrzanje kod bootanja, brze loadanje glomaznih aplikacija (Photoshop, Visual Studio i gore od toga) i slicno 
|
teško mi je odgovorit na ovo pitanje, jer sam tek friško instalirao windowse i nemam još puno programa gore. u odnosu na single disk performanse jesu bolje, ali ne toliko očite. ako netko želi, mogu instalirati neki program i izmjeriti vrijeme pokretanja ili što već....
po mojem iskustvu, prelazak sa hdd-a na ssd je najočitiji progres u performansama i svakako se isplati ukoliko patite od perfomansi. no, prelazak sa jednog ssd-a na dva u raidu ili na 3rd gen sata3 nije ni približno osjetan kao sa hdd-a na ssd. moje je skromno mišljenje da nešto brže od sandforcea 1200 nije potrebno za kućne korisnike.
ono što mene malo zbunjuje je činjenica da diskovi u raidu postižu više nego duple performanse u odnos na njihov maksimalni pojedinačni read speed. ovi diskovi su deklarirani na 250/70 mb/s. crystaldiskmark je izmjerio read speed oko 240 mb/s na jednom od ovih diskova, a ovako je 529. slično vrijedi i za write.