@Visaž

, editirano je, kupio sam ga u Telebitu na neviđeno, cijene ZR i ovog su sad jako blizu, ja sam htio wide gammut.a po TFT centrall ima i dublju crnu boju......(koja je kod mene sad po mjerenju
0,24 a ne 0,17 kao sto su oni dobili.
SAd je kalibriran na način da sam ručno stavio setinge sa TFT centrala, pa onda subjektivno prvo korigirao kontrast na 70 sa default 80 (TFT je bio na 65), svjetlina je na 100, ostavio sam ipak sad na 6500K, iako sam na pocetku trudio se dobit 5800...
sad je ovakvo stanje....kontrast 70, svjetlina 17 , na neku cudnu foru, nakon sto sam ja ostavio na 115 po spyderovom mjerenju, , a target je bio 100, rezultat je na kraju 97.xx za svjetlinu.(mozda je to odradio software-ski)
Vrijednosti RGB za 6500K su R 241, G 217, B 243 i grayscale je OK,Posto je sve to blizu nativnom spyder nije morao puno mijenjati, a da je... , ne znam, mozda primjerak sypdera koji sam imao na raspolaganju nije bas "pre-savrsen"...
@ Ranma 1/2.Kaj se tice novih modela, ne znam, nema se tu sto puno, na putu je novi ASUS sa P-IPS (
http://www.engadget.com/2011/02/21/a...rcent-of-adob/ )...ima[/url] na netu i testova, sve OK, al uniformnost opet upitna, bila i na test primjerku.Radije sam isao na provjerenije, barem po stazu na trzistu .... IPS izgleda mora imati barem mrvicu "tintinga", na mom je minimalno, evo sad dok ovo tipkam ne vidim ništa, no ponekad se lagan primjeti, na neutralnim nijansama svjetlije sive podloge...