Citiraj:
Autor IVICA NAKIĆ
Bok svima trebam pomoć zna li netko kako u subwoofer 15" pasivni za auto ugraditi autopojačalo ,rješiti napajanje i preraditi ga u aktivni kućni subwoofer srale7 imam dojam da se kužiš u Hi-Fi ja imam dosta komponenti za kuću i auto 90% made in japan 70-80 god.SANSUI AU7900 ,TECHNICS SUAX920 ,LUXMAN 311 itd. Zanima me tvoje mišljenje o tim pojačalima ?
|
Citiraj:
Autor IVICA NAKIĆ
Opet ja zaboravio sam navesti da je subwoofer u kutiji tapeciranoj bassreflex snage 600 / 350 Wata RMS pojačalo Kenwood dvokanalno KAC626 mogu vam reči da u autu rastura! Sub je velik imao sam ga u fiat tipu u bunkeru da pojasnim fiat ima veliki bunker a ovaj woofer je zauzeo skoro 2/3 prostora.Pojačalo se napaja 16 kvadratnim kabelom a osigurač je 45Ampera. Zato me brine na koji način osigurati dovoljno struje da tjera ove zvijerke!!
|
Nikak...
Zašto?
a) to je driver namijenjen za auto, stoga se T/S parametri i sam driver jaako razlikuju od onoga što slušamo u sobi.(Englezi hvale JL auto basbufere kao jeftinu alternativu nekom "kućnom" drajveru)
b) sama kutija je velikih gabarita i nitko normalan ne želi to u kući. Isto ako si imalo normalan ne želiš da ti ta glupost nabija po sobi i doslovce "kvari" svaku pjesmu.
c) struja i pojačalo. Treba ti PC PSU ili konverter da upogoniš pojačalo, opet, pogledaj b).
Jedina normalna solucija je, neka skretnica u kombinaciji sa nekim mono power amp-om.
Nešto jednostavnije je
ovo.
Ili jednostavno odustani od tih bedastoća.