Citiraj:
Autor Osta
Pozdrav društvo,
imam dva mala pitanjca... Mislio sam malo oc komp i mozda dodati jos jednu 460 u konfu pa me zanima dal ce napajanje izdrzati to sve ili jednostvano prdnuti... Napajanje je stari zeus model od silverstona (750w, sli cert. ) te je staro cirka 3+ godine i dan danas radi stabilno bez nekakvih padova po naponima, ali u zadnje vrijeme kada pokrenem neki fps nakon nekog vremena dolazi do pojave nekakve visoke frekvencije ilti zujanja... Mene toliko to ne smeta koliko me trta da ne dodje do kakavog bijlog dima...
Drugo pitanje je ako stvarno napajanje dotrajalo, koje mi preporucate? Konfa je ova iz profila.
|
Citiraj:
Autor Osta
Vec sada su dvije 460 unutra, mislo sam ih zamijeniti s dvije 580 i ostaviti jednu za fiziku... Sada trenutno malti dvije 460 i jednu 8800 gtx i ne zuji apslutno nista... Tek kada se digne kakvo redneriranje u maxu ili mayi ili metro 2033 pocne zujanje... Pisa sam s polla ujutro pa napravio lapsus u brzom tipkanju dok panicno skriva ekran 
|
S obzirom da spominješ dvije 580-tke i još jednu 460, te OC ... iskreno, to je posao za jedno 1000W napajanje - ne zato što je kilovatna konfa, već će biti lufta i za manju rotaciju venta (a ni tvoje trenutno napajanje više nije novo).
Jedini problem je što u HR gotovo i ne postoji nekakav izbor kvalitetnih/efikasnih/modernih kilovatnih napajanja, osim ovog
1200W Corsaira.
Pošto GTX 580 ima opciju "otključavanja" power managementa (
Power Throttling), ta snaga bi čak bila i poželjna, jer bi u tom slučaju povremeno vuklo iz zida i preko 800 fata.