uz fotke procesora poslo mi je i fotku monitora tj. Everesta i sad sam vidio nesto jako cudno, pod procesor pise : QuadCore AMD Phenom II 965 itd... i onda pod frekvencijom pise 2767 MHz (17 x 163) , trebalo bi pisat (17 x 200), a pod Multi cpu gdje je svaka jezgra posebno pise frekvencija 3415 MHz. to mi je jako cudno, zar nebi trebalo pisat gore 3400 MHz (17 x 200) , zasto je gore FSB spusten na 163, a pod jezgrama pise normalna frekvencija 3415 MHz. meni ja taj procesor jako zbrckan i kod njeega po Everstu a on kaze da je kod njega radio normalno na AM2 ploci ?
Samo da kazem da sam vratio Phenoma II X4 965 i covjek mi je kompenziro novce i prodo ga je frendu koji ga je isprobo kod sebe na AM3 i radi mu bez tog pina , a kod mene nije htio dignut windowse , reko je da je taj frend malo podesio latencije na RAM-u i da mu normalno radi ... uglavnom proslo dobro za sve
Dobio sam novog Athlona II X4 640 iz Linksa (cijena oko 800 kn) umjesto Phenoma koji mi nije radio (nije imo pin) od covjeka od kojeg sam kupio tog polovnog Phenoma, uzeo sam si taj u zamjenu jer sam imo kupca za svog Athlona i htio sam makar nesto love dobit natrag nego popusit 800 kn i imat Phenoma bez jednom pina, uglavnom stavio sam si tog novog Athlona, a svog prodo i ne mogu vjerovat koja razlika između dva identicna procesora.
Ovaj sto sad imam radi na defoltu na 1.250 V dok je stari radio na 1.400 V i Northbridge VID na novom je 1.1250 V , a na starom je bilo 1.1750 V i novi se kloka ko lud , stari nije htio bit stabilan iznad 3.5 GHz, a ovaj uz napon od 1.325 V je stabilan na 3.6 GHz sa tim da onaj Northbridhe VID ne diram uopce ... nevjerovatno koje razlike ... ne znam koliko bi mogo maximalno izvuc iz njega nisam iso isprobavat jer nema potrebe na 3.6 GHz je super brz, a temp. mu je max sa AC freezer 64 pro oko 49 celz.
Htio sam samo reci da je nevjerovatno to koliko moze bit razlika izmedju dva ista proca i treba imat srece da se naleti na dobar primjerak ...