View Single Post
Staro 16.04.2011., 19:30   #621
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ljudi moji to za pojaseve odozada je priča od prije 7-8g, otkad je prvi 'stroži' zakon uveden. Samo se nije do sada revno primjenjivalo, što više neće biti slučaj. Sada je službeno da se kažnjava odmah i jednako kao da se radi i o putniku na prednjem sjedalu, nema opomena i sl. osim ako je to vozaču prva kazna u zadnjih godinu dana pa ima pravo na 1 opomenu. Jbga, stislo ih sa svih strana, premalo kazni pišu, i 'pretanke' su im evidencije rada.... A državni proračun oprazan....

Ovo za auto iz 94 sa pojasevima odozada, no comment - zadnji pojasi su obvezni zakonski u cijelom svijetu od 1980. A i do tada, tj od 1970. do 1980. je velika većina automobila imala i zadnje pojaseve, ne znam točan statistički podatak trenutno pa da ne bubam. Ali poanta je da auto registriran npr u Hr i godišta od 1980. NE MOŽE proći tehnički pregled ako nema pojaseva u autu koliko ima upisano sjedećih mjesta.

Ovo s radarom i 'kako nas varaju' je stara priča, malo je takvih šabana, puno nenajavljenih kontrola u civilu i inspekcija oni sad imaju da bi se s tim zajebavali.