View Single Post
Staro 09.02.2005., 21:40   #34
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by IceFisherman
zanimljivo , baš sam sad gledal po toj stranici , najrajše bi si sve to naručil , nego kolko opče dojde poštarina i na koji se način to more platiti ?
Ja sam uvijek narucivao preko kartica (a mislim da je to jedini nacin za narucivanje ih HR). Konkretno, MasterCard. Uglavnom, moras znati da salju samo knjige i audio/video (CD/DVD/kazete/VHS/ploce) u Europu. Inace, preporucam ti da ne pocnes sliniti po bezobrazno niskim cijenama elektronike, jer ti dodje da uskocis u zicu i dodjes do Amerike (recimo, odredjeni diskmeni su i do 60% jeftiniji nego kod nas). Dakle, postarina se dijeli na 3 "brzine" dostave, od 11 do 18 radnih dana, 5 do 10 radnih dana i 2-4 dana. Postarina se naplacuje po principu unificirane cijene za cijeli paket (4.5$ tj. 7.5$ za prve dvije verzije) i po komadu narucenih stvari, 2.5$ za A/V neovisno o nacinu slanja ze 4.5$ tj. 5.5$ za knjige. Inace, isprobao sam prva dva nacina dostave (onaj zadnji za 2-4 dana kosta 25$, inace), i za dulji nacin treba 10-12 dana a za onaj kraci tjedan 5-8.

Inace, kada sam usporedjivao cijene, kako ti se penje kolicina narucenog, penje ti se i usteda naspram kupovini kod nas (ukoliko tog artikla uopce ima, a cesto ga nema). Inace, narucivao sam vise desetaka puta, i nikada problema nije bilo, niti je paket ikada kasnio ili nesto slicno. Za nacine placanja ne znam postoje li drugi osim kartice, no provjeri.

Pogledaj i cijene na .de ili .uk domenama, pa ces vidjeti da su _skuplje_ nego kod nas. Iskreno, pojma nemam zasto je to tako, no ako ista narucujes, neka to bude preko amazon.com.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote