Citiraj:
Autor perich
i jos jedno podpitanje... ako kupujem auto koji glasi na firmu, koliko sam shvatio, ne placam taj prijepis od 5%. jel me onda ta cifra ceka kasnije ili sam sve rijesio jednom kad obavim prijepis?
Ako je auto registriran, jel nuzno da mijenjam tablice? ili se to automatski obavlja kod prijenosa (prodavatelj je u drugoj zupaniji).
Znaci, jednom kad mi ovjerimo kupoprodajni ugovor i ja njemu iskesiram vozilo, on je libero? ja se mogu vratit u ZG i rjesavat sve solo? jel se zna koja je tarifa ovjere tog ugovora kod biljeznika po ovim novim cijenama?
|
Ako su tablice iz istog područja u kojem i ti živiš - npr zg, onda ne trebaš mijenjat tablice, a ako si ti iz zg zone, a auto ima kr, onda moraš izvadit tablice na svoje ime.
Ako je auto na firmu, ne plaćaš porez, i ne čeka te to kasnije.
Da, kad ti ovjeri kupoprodajni (46.60kn je to već godinama) onda ti sve dalje sam rješavaš - plaćanje poreza u svojoj poreznoj, izdavanje nove prometne i knjižice (ili samo upis u knjižicu vozila ako je novijeg datuma) i eventualno izdavanje novih tablica.
Citiraj:
Autor syss
@mymoon... koliko sam upoznat takvo što nema i priželjkujem da se otvori
@perich... imaš godišnji porez koji ti dođe doma i ovisi o starosti vozila i snazi + porez na ceste koji brijem ovisi o kubikaži, ali to u sklopu tehničkog plaćaš.
ne moraš mijenjat tablice, samo na kupoprodajni označiš da tablice ostaju na vozilu.
|
syss - svaki bolji autosalon rabljenih vozila ti pruža tu uslugu

Godišnji porez na cmv se plaća samo na automobile do 10g starosti.
Na tehničkom plaćaš naknadu za korištenje cesta, da, to ovisi o ccm-ima auta - do 1000ccm, 1001-1600, 1601-2000, 2001-2500,2501-xx.
Okvirne cijene kompletnog troška na tehničkom pri registraciji su:
-1000ccm = 700kn
1001-1600 = 900kn
1601-2000 = 1000kn
2001-2500 = 1300kn
2501- = 1700kn
To su znači sva davanja na tehničkom kad regaš auto - i eko test, i eko porez i pregled, i naknade za ceste i ostale naknade.
Osiguranje se plaća posebno i to je zavisno o tome koliko auto ima kW snage i koliko imaš ostvarenog popusta, tako da je tu xx faktora a ne da mi se prepisivat ti tabelu sa 100 cijena.
Tablice mora mijenjat ako je onako kako sam naveo gore ispod quotanja pericha.