Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Pa i nije tako strašno, možeš biti gotov u 2 dana po sat-dva posla oko toga.
Kupoprodajni ugovor (pola sata) ==> Porezna uprava (pola sata, ovisi naravno koliki je red ljudi, al na takvim mjestima je često mali do nikakav) ==> uplata državi 5% vrijednosti auta  (5 min) ==> prijepis auta (~20 min) ==> ovjera tog prijepisa odnosno nove prometne i knjižice vozila (10 min, al tu već znaju bit redovi na policiji).
Te onda ukoliko je potrebno vračanje na tehnički i dizanje novih pločica ili ako treba još nešto (10ak min).
Ipak se tu prodaje auto a ne mobitel.
|
@syss; ne znam kako je u zg, ali mi u matuljima (ne znam za rijeku) imamo firmu koja se bavi prepisima vozila. kod njih dođu kupac i prodavatelj i potpišu kupoprodajni i punomoći. nakon toga prodavatelj je slobodan. po prepisane dokumente na ime kupca se dolazi isti dan ako su se papiri potpisali prije podneva, a u najgorem slučaju slijedeći dan.
usluga košta oko 150-200 kn, uz napomenu da su meni redovno smanjili iznos poreza za veću cifru od same usluge, tako da je na kraju usluga besplatna uz to što ne treba trčati okolo i gubiti vrijeme po šalterima i sve što ide uz to...