View Single Post
Staro 14.04.2011., 23:09   #10
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Aha, nova saznanja.

Proučio sam ovaj Nikkyev link, premda ne kontam talijanski, ali slike su spasile stvar. Uzeo sam jedan DLink, flashao ga sa krivim firmwareom i uspio dobiti to da mu se ne pali nijedna lampica. Zatim sam uzeo serijski kabel, i jedan svoj adapter koji sam radio za mobitele, radi se o klasičnom RS232-TTL adapteru baziranom na MAX232 chipu, shema ima po netu koliko hoćeš, i ona iz datasheeta od čipa je dobra.

Spojio sam se na ovaj konektor u modemu (GND, Tx, Rx, a VCC ne dirati), pokrenuo TTermPro koji sam skinuo s linka koji je Nikky poslao i vidi čuda kad se modem upali (iako su sve lampice mrtve) ili odmah traži firmware ili treba preko debug modea inicirati upload putem XMODEM protokola. Uploadao sam za primjer onaj eu_1.11 firmware, router se rebootao i radi! Zatim sam uzeo ispravni router i iščupao mu Optimin firmware i istom metodom ga upucao u router koji je do maloprije bio mrtav i eto ti njega sa OT firmwareom. Za probu sam uzeo još onaj 1.06 fw (iako je unutar arhive filename 1.00, nema veze opet je 1.06), to je kao originalni, i radi i s njime. To sam sve radio preko tog serijskog porta u routeru.

Zatim sam prešao na drugu metodu koja mi je pala na pamet čitajući jedan drugi link : http://www.dlink-forum.info/showthread.php?tid=95. Tu sam metodom pokušaja i pogrješaka došao do još nekih zaključaka. Upload firmwarea preko TFTPa fino radi (iako preko web interfacea ne radi), ali treba prvo otvoriti Telnet konekciju na router i ostaviti je otvorenu, valjda da se postavi neki session cookie ili što već. Zatim (dok je telnet aktivan) u drugom prozoru TFTPom prebaciti FW. Tom sam metodom opet ubacio sva tri navedena firmwarea i sa svakim se router podigao i preko web interfacea sam vidio da je taj FW koji sam uplodao. Postoji jedna jako bitna stvar, kad se FW uploadao izgledati će da se ništa ne događa, i tu je pravo mjesto za zaheb, jer router u tom trenutku zapravo primljeni file iz RAMa prepisuje u flash, i ako se tu ugasi dobiti će se onaj naizgled mrtvi router jer će FW u flashu ostati neispravan. Bootrom će svejedno raditi, ali onda opet treba pristupati putem serijskog. Dakle nakon uploada ga treba pustiti, ne dirati ništa, treba mu cca 30-60 sekundi i router će se sam restartati i to je to.

BTW, onaj 1.11 FW nema mogućnost stavljanja više PVCova pa neće raditi IPTV usluga preko modema s tim firmwareom.
Night je offline   Reply With Quote