View Single Post
Staro 14.04.2011., 21:52   #585
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
1. Napravite kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika. Ako je auto osiguran i vrijedi mu registracija također se u ugovoru napominje dali prodavač tebi predaje i pločice u vlasništvo
(Obojica saznajte svoje OIB-e ako ih ne nosite sa sobom u novčaniku jer su obavezni pri sastavljanju kupoprodajnog ugovora, OIB možeš vidjeti i na netu.)

2. Ovjereni ugovor nosiš u Poreznu upravu ili gdje je već kod tebe sjedište za te gluposti.

Predaš ugovor, oni potraže auto sa tim motorom/opremom u svom katalogu i naplate ti porez na to vozilo (novi vlasnik - novi porez), mislim da je 5% vrijednosti auta.
Daju ti uplanicu i ti uplatiš traženi iznos.

Tu je kraj te priče, auto je tvoj.

Nakon toga; zaboravio sam točno sve pojedinosti ali ugrubo ovako:

3. Ako ti vrijedi registracija znači vrijedi i tehnički pregled - ideš u stanicu za tehnički pregled (ili gdje se već kod tebe dižu novi papiri) i tamo ne daješ auto na pregled već tražiš prijepis auta (dakle nova knjižica vozila i prometna sa tvojim imenom na njoj), onda ideš na policiju na ovjeru toga, (ako mjenjaš tablice onda skidaš stare tablice i nosiš u policiju), to se ovjeri za 5 minuta,, e onda ako si mjenjao i tablice vračaš se u stanicu za pregled i dižeš tablice, ako nisi mjenjao tablice onda nisam siguran, pitaš službenika u policiji. Uglavnom, tu je sva pairologija gotova.

Onda pri isteku registracije ideš normalno osigurati auto i napraviti tehnički pregled.

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 14.04.2011. u 22:00.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote