14.04.2011., 21:13
|
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Autor sh0kre
hvala, inace, fora kod tih "kućica" je da netrebas nista tipkat po tipkovnici vec samo mis, recimo, gledam koji film da skinem, kopiram naziv filma i paste and go u jednu od kucica, u ovom slucaju imdb. Pa recimo isto to samo paste and go u search za torrentz.com... pa kopiras neku rijec sa ovog foruma kao gtx580 i paste and go u trazilicu od nabave da padnes na guzicu 
|
Ja sam tip koji radi većinu operacija tipkovnicom. Selektiram traženi tekst, ctrl+t, search_word ctrl+v, enter. Ništa lakše.
Citiraj:
Autor McG
"Kućice" su IMHO dobre samo, ako se čovek tolko naviknul da ne može bez toga i još ako paralelno s tim ima rezoluciju koja mu dozvoljava veći broj "kućica", a da preglednik nije natrpan. S druge strane, "šetnja od kućice do kućice" i kopiranje linkova je nepotrebna zayebancija i kontraproduktivno od fino posloženih custom search engine + keyword rješenja. Makar i s jednim i drugim se može pretjerati ("kućice" zatrpaju ekran, a nebrojeno specifičnih tražilica i ključnih riječi izaziva migrene  ) i na kraju se dobi kaos umjesto elegantno riješenih (polu)automatiziranih pretraživanja i ugodnijeg surfanja.  Fala Bogu, Speed Dial, RSS i Sessions mogućnosti nude uz "kućice", ključne riječi i slične doskočice, mnoštvo načina da si čovek organizira cijeli preglednik, tak da se čim manje zamara i da ne gubi vrijeme.
|
Pravo zboriš.
Ako netko nabaca tolko keywordova da se ne može snaći, onda ne koristi tu opciju kako treba.
Osobno ih imam 7, i njih redovito koristim. Što će mi ostali kad mi realno trebaju svake prijestupne, primjerice ebay? Kad poželim nešto tražiti na ebayu tako i tako onda tražim sa više ključnih riječi, tj ne napravim search samo jednom 
|