13.04.2011., 22:47
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
A čuj, razloga za "pljuvanje" itekako ima, ako ništa drugo onda zbog spore brzine uploada, ali od toga pate svi ISP-i koliko mi je poznato.
|
ADSL=asimetricno.. znaci to je takva tehnlogija da je propusnost prema tebi (download) uvijek veca nego od tebe (upload).
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Na stranu sada torrenti, na njih se nećemo obazirati niti spominjati, ali share-anje datoteka na daljinu je sporo i mukotrpno.
|
Normalno mala propusnot kod uploada.
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Dok za preuzimanje datoteke od 100MB treba relativno malo vremena, za slanje iste sa svojeg kompa na drugi komp koji se nalazi bilo gdje drugdje van kuće je spor i mukotrpan posao.
|
Ponavljas se..
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Ja bih drage volje pristao na 1/1Mbit kad bi se takvo što nudilo kod mene nego na tih 4/256Kbit što oni nude.
|
Opet.. 1/1 bi bio npr. SDSL=simetricna linija odnosno ista propusnost u oba smjera, a ovo je ADSL. Na zalost to bi zahtjevalo velika ulaganja u novu infrastrukturu a ne da ide preko ove tel. (bakrene) parice.
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Čak bih i platio nešto više ako treba, ali eto, nažalost, takvo nešto nije moguće, barem ne u njihovoj pretplati, ali je moguće na neku čudnu foru dobiti i 1Mbit upload sa routerom koji nema T-Com firmware.
|
Mislim da to ne drzi vodu.
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Naime frend jedan mi živi na selu, gdje ima na T-Com routeru 512/256Kb brzinu, dakle jako sporo, i dobio je nekakav router od frenda koji je na optimi, čini mi se da je nekakav Speedlink ili tako nešto, i kad njega spoji dobije upload od 1Mbit, ali mu zato download padne očajno, na nekih 200Kbit/s, i ako recimo ne koristi router za nekakav stalni transfer podataka, svako malo mu pukne veza, dok ako je nekakav up/down aktivan onda radi stalno, ali uz navedenu download brzinu. Neznam kako je to moguće ali eto, na neku foru mu šljaka
|
Radije nebi komentirao.
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
čekam da mi priključe adsl, pa ću uzeti taj njegov router da vidim šta će kod mene pokazati, pa ćemo imati o čemu diskutirati 
|
Moze.
P.S.
Ako sam nesto zaj* slobodno me ispravite.
|
|
|