View Single Post
Staro 12.04.2011., 21:31   #203
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Zgodni filmići, nema kaj.

Citiraj:
Autor Prcko Prcić Pregled postova
topli zrak moze izlaziti i otpozadi...nedavno sam imao kuciste sa otvorom na vrhu i morao svaki bozji dan cistiti gornji dio kucista jer bi bilo prekriveno prasinom...mozda jedino ako obrnem vent da uvlaci zrak unutra, odnosno da idem na pozitivni pritisak zraka bih izbjegao prasinu...
Na hrvatski i u tehnici se to veli: podtlak i pretlak (manji i veći od atmosferskog ili u ovom slučaju od sobnog tlaka).

Da bi uopće imao kakav protok zraka u kućištu treba ti nekakav ulaz. Zato ako pogledaš onaj Silverstoneov filmić o Air Penetrator ventilatorima lik prvo probuši rupu u škatulji. E sad, ako te brine povrat toplog zraka kroz na primjer PCI expansion slotove - jednostavno ih zalijepi ili nekak zatvori.

Ono što je u ovim filmićima nejasno rečeno jest: pretlak u kućištu = zrak izlazi kroz sve rupe koje nisu usisne; potlak u kućištu = imaš protok zraka i zrak izlazi kroz izlazne ventove a ulazi kroz sve ostale rupe / ulazne ventove.

Mišljenja sam da je druga opcija bolja, ali to opet ovisi o dizajnu kućišta i poziciji / tipu ventova.

Definitivno preporuka ne okretat gornji vent prema unutra.
T}{OR je offline   Reply With Quote